Lončar: Sergej Trifunović da opravda svaki dinar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je, odgovarajući na skupštinsko pitanje predsednika SRS i poslanika Vojsilava Šešelja, da nadležni organi koji su ispitivali eventualne nepravilnosti u radu Fondacije "Podrži život" Sergeja Trifunovića, taj proces dovedu do kraja.
Istovremeno, on je zatražio da izađu sa činjenicama o tome kako je novac koji je dala Vlada Srbije, ali i građani Srbije putem sms poruka potrošen.
 
Lončar je tako odgovorio šefu poslaničke grupe SRS Vojislavu Šešelju koji je u parlamentu pitao ministra "šta je bilo sa 250.000 evra koje je Ministarstvo uplatilo toj fondaciji".
 
"Problem je što je ministarstvo dalo 250.000 evra i što ne vodi računa kako se ti evri troše, a ono za šta je namenski dato, za lečenje deteta, pronađen je drugi finansijer i sad je Sergej trošio taj novac ko zna za šta", rekao je Šešelj, koji je podsetio da je novac za lečenje bolesnog deteta u Španiji uplatio fudbaler.
 
Lončar je rekao da je država dala 250.000 evra fondu Sergeja Trifunovića za dete koje je trebalo da se leči u Španiji, ali i za još petoro dece. "Mislim da se svi sećate da je on u tom momentu bio jedan narodni heroj u Srbiji koji pomaže deci, a država neće da pomogne da se ona izleče", rekao je Lončar i naveo da dete koje je stiglo u Španiju na lečenje nije bilo ni najavljeno i da postoji "niz drugih stvari koje nije u redu da iznosi".
  • чуј почуј

    28.03.2019 12:39
    народе
    У нашем месту поново ради биоскоп, главни глумци "момци из Шилерове ".
  • Panta

    28.03.2019 11:34
    E pa
    Što država daje njemu pare umesto da sama da novac onima kojima ona smatra da treba da ide pomoć, a ne onom kome neki privatnik misli da treba dati pomoć.
  • Mehanizam

    28.03.2019 10:16
    Moga da postoji mehanizam po kome bi se pratile sve humanitarne fondacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija