Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog napada na Borka Stefanovića

Više javno tužilaštvo u Kruševcu saopštilo je da je podiglo optužnicu za nasilničko ponašanje protiv M. Š, M. Ž, i D. G. zbog sumnje da su napali jednog od osnivača Saveza za Srbiju i lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivistu Bobana Jovanovića, a, osim M. Š, i za napad na službeno lice.
Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog napada na Borka Stefanovića
Foto: Medija centar Beograd
Tužilaštvo je to saopštilo odgovarajući na pitanje agencije Beta šta se dešava na rasvetljavanju tog slučaja.
 
Stefanovića je krajem novembra prošle godine, uoči tribine SZS, pretukla grupa naoružana šipkama, posle čega su krenuli protesti pod nazivom "Stop krvavim košuljama", a zatim se proširili kao protesti "Jedan od pet miliona".
 
Slike povređenog Stefanovića, krvave glave prilikom intervencije u bolnici, mogle su da se vide ubrzo i na Tviteru.
 
Batinaši su presreli Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla, a kada su mu u pomoć pritrčali aktivisti Levice Boban Jovanović i Marko Dimić, oni su se i na njih obrušili, a napadnut je i policajac.
 
Kako je tada naveo SZS, Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić dobio više udaraca u glavu.
 
Nešto kasnije, SZS je pitao zašto su "ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz pritvora", iznoseći i njihova puna imena, i zatražio da se otkrije nalogodavac napada.
  • Posmatrač

    29.03.2019 19:53
    Postaćemo bolje društvo kad pravosuđe počne da tretira ove barabe (verovatno "od ranije poznate policiji") tako što će ih izolovati ne određeno duže vreme u odnosu na normalnne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.