Šetnja "Besmrtni puk" postaje državna manifestacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je, tokom susreta sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, da će to ministarstvo u saradnji sa Gradom Beogradom organizovati "Besmrtni puk", šetnju u čast Dana pobede koja će biti uvrštena u državne događaje i koja će se održavati svake godine, istog datuma.
On je naveo da će u šetnju biti pozvani svi građani, kao i udruženja boraca i veterana i sa srpske i sa ruske strane.
 
Dodao je da će i drugi gradovi u Srbiji koji budu imali želju da tog datuma organizuju šetnju pod nazivom "Besmrtni puk" imati podršku tog ministarstva.
 
Kako je navedeno u saopštenju, ambasador Čepurin zahvalio je ministru Đorđeviću na zalaganju i nastojanju da se šetnja "Besmrtni puk" uvrsti u državni događaj i poručio da je Dan pobede za Rusiju praznik opštenacionalnog ponosa kada se čuva pamćenje na hrabrost vojnika koji su živote dali za živote drugih.
  • Sherman

    08.05.2019 01:05
    A da li će biti pozvani i Englezi i Amerikanci? I njih je bilo kad je oslobađana Jugoslavija i Evropa, a naša JNA je dugo imala njihovu opremu.
  • једнорог

    30.03.2019 15:21
    Има смисла само ако и потомци погинулих припадника ЈВуО буду учествовали. Иначе ће се претворити у још једну идеолошко-окупациону манифестацију.
  • RVosha

    30.03.2019 13:01
    Smrdija
    A kada cete organizovati setnju u cast povecanja plata i penzija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.