Ove nedelje pojačana kontrola brzine na putevima

Policija će od danas, 1. aprila do kraja ove nedelje pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila, najavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Ove nedelje pojačana kontrola brzine na putevima
Foto: 021.rs
Policija će koristiti sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja poput ručnih radara, rаdаra u sistemimа video nаdzorа i uređаja zа merenje brzine u tаkozvаnim "presretаčimа", dok će nа аutoputevimа biti merenа i prosečnа brzinа kretаnjа vozilа.
 
Najavljeno je da će policajci kod svakoga ko prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati korišćenje sigurnosnih pojaseva i testirati vozače alkotestom.
 
Za sredu, 3. april najavljena je akcija "Spid Maraton" (Speed Marathon) u okviru koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina 24 sata biti neprekidno merena.
 
MUP je upozorio da neprilagođena brzina utiče na gotovo polovinu saobraćajnih nesreća u kojima neko pogine. Ova akcija danas počinje nа svim vаžnim putnim prаvcimа u 29 držаvа koje su člаnice orgаnizаcije TISPOL (Mreža sаobrаćаjnih policijа Evrope).
  • w

    01.04.2019 10:23
    Drugovi organi, ako ne mozete da nahvatate dovoljno nas koji vozimo 58km/h na pustim bulevarima sa dve-tri trake evo vam ideja: hvatajte ove bolide sto voze preko 30km/h po parkinzima. Po natrpanim parkinzima sve preko 20 km/h je mnogo rizicnije nego neko malo prekoracenje na Bulevaru Evrope npr. Ako dete izleti izmedju kola na parkingu potrebno vreme reakcije je 0,0 s da bi se izbeglo. A ako budala vozi 40-50 km/h prakticno nema sanse da ne dodje do nesrece jer mu je zaustavni put bar nekoliko metara.
    Koriscenje telefona u toku voznje je poprimilo razmere pandemije! Ljudi vise ne telefoniraju nego KUCKAJU I SURFUJU!!!
  • :/

    01.04.2019 08:21
    -
    Da. Mislim da je kljucno da li je neko vozio 50km/h ili 52km/h.
    I treba da love manijake koji voze 10,20 i vise km/h na sat preko ogranicenja, ali mislim da se cesto izivljavaju bez potrebe na ljudima koji se generalno pridrzavaju propisa.
  • Obrad

    01.04.2019 07:37
    Gotovo
    Trenutno je u policiji redovna kontrola da li za SNS ili protiv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija