Višedecenijske kazne zatvora za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

Specijalni sud u Beogradu izrekao je prvostepenu presudu i osudio na višedecenijske kazne Miloša Delibašića i ostale optužene za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013.
Višedecenijske kazne zatvora za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića
Foto: Pixabay
Za ubistvo Bojovića osuđeni su Miloš Delibašić, kao organizator, na 30, a Saša Cvetanović, za kog je utvrđeno da je pucao u Bojovića, na 35 godina. 
 
Ratko Koljenšić, optužen da je saučesnik, osuđen je na 30, međutim on je u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči.
 
Slaviša Novaković je optužen za pomaganje Milošu Vojnoviću u ubistvu Miloša Vidakovića i on je u bekstvu, a sada je osuđen na 35 godina zatvora.
 
Podsetimo, brat Miloša Vidakovića, Vladimir Vidaković, prošle nedelje pronađen je mrtav u Kolumbiji. Naime, on je, umro pod sumnjivim okolnostima i pronađen je u gradu Medeljin, koji je bio sedište kartela nekadašnjeg narkobosa Pabla Eskobara.
 
Miloš Vojnović je ranije, prema sporazumu o svedočenju sa tužilaštvom, priznao da je on ubio Vidakovića i prema tom sporazumu govorilo se da će biti osuđen na 10 i po godina, međutim presuđeno mu je 17 godina zatvora, kao jedinstvena kazna zbog više krivičnih dela.
 
Ovo je, inače, druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Delibašić bio oslobođen svih optužbi, a ostali osuđeni na višedecenijske kazne zatvora, u decembru prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.
 
Na ova ubistva, prema optužnici, podstrekivali su ih Delibašić i ubijeni Slobodan Šaranović.
 
Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.  
 
Protiv Šaranovića, optuženog da je zajedno s Delibašićem organizovao ovu grupu, postupak je obustavljen zbog smrti, jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi ispred svoje kuće.
 
Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.
  • Đura

    02.04.2019 11:58
    Kriminalci vredniji od običnih građana.Za ubistvo običnog građana bi dobili upola manje.
  • fišer

    02.04.2019 10:39
    Pravda
    Za međusobni obračun kriminalaca, kazne drastične u odnosu na ubistva nedužnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija