Kuburović: Najviše prljavog novca u nepokretnostima, važna uloga notara

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da se najviše "prljavog" novca usmerava u investicione projekte i u nepokretnosti, zbog čega je i uloga javnih beležnika veoma značajna u sprečavanju takvog delovanja.
Ona je na konferenciji Javnobeležničke komore Srbije (JKS) kazala da je značajno što su javni beležnici prepoznati kao značajna karika u sprečavanju pranja novca i da nema prepreka da se njihove nadležnosti i dalje šire, pre svega u vanparničnoj materiji.
 
Pomoćnica direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Danijela Maletić rekla je, kako se navodi u saopštenju JKS-a, da su javni beležnici na pravi način prepoznali svoju ulogu u sistemu, što potvrđuje i broj prijavljenih sumnjivih izveštaja u sprečavanju pranja novca.
 
"U 2018. ukupan broj prijavljenih sumnjivih izveštaja bio je 230, a od početka godine 87", kazala je Maletić.
 
Govoreći o ispravama koje beležnici sačinjavaju i overavaju, Predsednik JКS Srbislav Cvejić rekao je da su uočeni problemi u praksi kada se radi o nepokretnostima koje nisu uknjižene.
 
Na konferenciji Javnobeležničke komore Srbije u Beogradu beležnicima su predstavljene odluke o ograničavanju raspolaganja imovinom, kao i uloga javnih beležnika u sprečavanju pranja novca.
  • Kubura

    06.04.2019 14:59
    Nemoj srećo, nemoj danas, molim te...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija