SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva

Savez za Srbiju ocenio je najave ministra odbrane Aleksandra Vulina o razgraničenju sa kosovskim Albancima kao izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog građanina Srbije.
SZS: Vulinova najava o razgraničenju opasna i neprihvatljiva
Foto: 021.rs

Ističući da je ta izjava potpuno u skladu sa, kako su naveli, sad već jasnim dogovorom predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, SZS je naveo da režim pokazuje da ih nije briga ni za ljude, ni za Ustav, ni za rezoluciju 1244.

Po oceni SZS stavom o razgraničenju režim pokazuje da ne mari ni za "opasnu Pandorinu kutiju koju namerava da otvori na Balkanu, u cilju očuvanja svoje vlasti i punih džepova narodnih para".

"Poseban je skandal da ministar odbrane Vulin ne zna gde su granice Srbije", ocenio je u saopštenju SZS i dodao da "Vulinovi i Vučićevi naprednjaci ne razumeju potrebu pravog pomirenja i pregovora, uz čuvanje našeg državnog stava, sve dok se igraju mapama i ljudskim životima".

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina podneti krivičnu prijavu zbog izjave da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima.

Kako je istakao, Vulin je time pokazao da ne priznaje granice svoje zemlje i da krši Krivični zakonik.

"Ako ministar Vulin ne zna gde su granice države Srbije neka ponavlja časove geografije, jer je možda i to propustio, kao što je propustio da služi vojsku, i neka pročita Ustav Republike Srbije, koji je dužan da brani kao ministar ove zemlje", naveo je Obradović, a preneo pokret Dveri.

Obradović je kao posebno skandalozno ocenio to što, kao je naveo, "baš on kao ministar vojni zadužen za odbranu Srbije, a umesto da brine o bezbednosti Srbije, on daje izjave koje su uvod u nestabilnost i veleizdaju"“.

"Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i svako ko misli da može da krši Ustav, prizna okupaciju dela naše teritorije, odrekne se teritorijalnog suvereniteta i integriteta – neka bude siguran da će završiti na višegodišnjoj robiji na osnovu članova 306 i 307 Krivičnog zakonika", naveo je Obradović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što pre.

"Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo", rekao je Vulin za Večernje novosti.

  • Komifo

    08.04.2019 16:22
    Naravno da je neprihvatljiva, šta se našeg nadriministra vojnog tiče teritorija druge države?
  • Nik

    07.04.2019 19:42
    Kompromis
    Kada se dvoje spore oko neke teritorije, najbolje je da se ta teritorija ustupi nekom trećem na upravljanje, makar privremeno. U slučaju Kosova ta treća strana bi mogla biti EU, jer je i ovako uključena u sva zbivanja oko Kosova, a i ceo ovaj region želi da se učlani u EU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.