Protesti upozorenja u Zastava oružju, od ponedeljka generalni štrajk

Radnici Zastava oružja u Kragujevcu započeli su juče jednosatne proteste upozorenja zbog otkaza koji je dobio predsednik sindikata te fabrike namenske industrije Dragan Ilić, rekao je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić.
Protest upozorenja je održan u periodu od 11 do 12 časova i biće, kako kaže, nastavljen i narednih dana, do ponedeljka, kada će stupiti u generalni štrajk, ukoliko Ilić ne bude vraćen na posao.
 
Ristić tvrdi da je Ilić dobio otkaz jer se pre neki dan nije "čekirao" na rampi kada je izlazio iz kruga fabrike zajedno sa predsednikom SSSS Ljubosavom Orbovićem, a već je imao opomenu pred raskid ugovora o radu, jer se tokom štrajka u maju nije "čekirao".
 
Ristić dodaje da, inače, "delegacije sindikata ranije nisu imale obavezu da se čekiraju i da je to sad uvedeno".
  • Školski

    11.04.2019 16:45
    Pa kako cemo ziveti bez TTejca!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija