Vesić se pridružuje Vulinu u štrajku glađu

I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da će stupiti u štrajk glađu, javlja Tanjug.
Prethodno je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da će sutra početi štrajk glađu u Skupštini Srbije. Prema pisanju medija, u tome će im se pridružiti poslanici SNS-a, predvođeni šefom poslaničke grupe Aleksandrom Martinovićem, kao i odbornici te stranke u Skupštini grada Beograda.
 
Goran Vesić je rekao da štrajk glađu vide kao jedini razuman i civilizovan način na koji bi se, kažu, suprotstavili "huliganizmu i nasilju koje lideri SzS-a sprovode u Beogradu".
 
Vesić u izjavi za Tajnug navodi da nedeljama agresivna manjina koju čini pedesetak ljudi u organizaciji Boška Obradovića i Dragana Đilasa "teroriše" građane Beograda, uništava gradsku imovinu i sprečava da se obavljaju radovi u gradu. "Oni to rade jer žele haos i krv na ulicama", rekao je Vesić.
 
"Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu. Kako mi u Gradu, tako odbornici Skupštine grada i gradskih opština", naveo je Vesić.
 
Kako je rekao, žele da skrenu pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na, prema njihovim rečima, "teror koji Obradovićevi fašisti sprovode u Srbiji". Vesić je dodao da se nikada nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore. "Jasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo", rekao je Vesić.
 
Inače, početak štrajka glađu je najavljen za 11:55h.
 
Vulin je već jednom organizovao sličan protest kada je 2003. godine tri nedelje štrajkovao glađu u pritvoru. On je tada bio uhapšen posle sukoba na protestu zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu.
  • telepčan NS

    15.04.2019 11:24
    brze jace bolje
    Kada je Vulin cuo da opozicija mozda planira strajk gladju pohitao je
    da se pohvali svom " Saborcu i vrhovnom komadantu " da on to može
    BRŽE JAČE BOLJE od opozicije i hrabro ponešen svojom pameću krenuo je
    na izvršenje zadatka . Budi dosledan i istraj do kraja. JURIŠŠ !!!
  • Dole

    12.04.2019 13:37
    Lopovi
    Ne verujem da ce i ovo odraditi kako valja.Bole ona stvar svih njih za opoziciju i cuj strajkace gladju zbog Djilasa.Ne verujem tom Vesicu i kad istinu kaze a ne ovo.Ima da zderu samo da se kamera ugasi.Sramota za drzavu je taj Vulin.Koja poenta je ovog "strajka gladju"??Lazu narod cim zinu.
  • Istinko

    12.04.2019 11:56
    Bravo
    Izdrži Vuline, izdrži Vesiću, izdržite do kraja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija