Radojičić: Kritikuju gradnju gondole, kao nekada gradnju Ajfelove kule

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će gondola promeniti izgled Beograda, doprineti drugačijem i boljem pogledu na grad, ušće Save u Dunav i Veliko ratno ostrvo.
Gostujući na televiziji Studio B, Radojičić je naveo da će "gondola u mnogome doprineti većem razvitku turizma u glavnom gradu i pospešiti veliki priliv turista, a da svaki osmi čovek u prestonici na neki način živi od turizma".
 
"Završetak tog projekta, ali i drugi sa kojima silazimo na reke - naša je dužnost. U protekloj godini u Beogradu je registrovano skoro 2,5 miliona ostvarenih noćenja, što je za 14 odsto više noćenja stranih turista u odnosu na prethodne godine. Na ovaj način, odnosno ulaganjem sredstava u gondolu, dobijamo mogućnost da privučemo još više turista i da se u tom turističkom svetu pozicioniramo", rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.
 
On je naveo da "idejno rešenje kalemegdanske gondole ima i ekološki aspekt, te će doprineti da se prevoz sa jedne na drugu obalu odvija na takav način da ne ugrožava prirodno okruženje grada". Prema njegovim rečima, stabla koja su morala biti posečena nadoknađena su sa dupliranim brojem posađenih sadnica, te ukupan broj posađenih sadnica od 2014. godine iznosi 22 hiljade.
 
"Od samog početka utvrđena procedura je poštovana, a celokupni projekat gondole je bio dostupan javnosti od 2017. godine kada su svi zainteresovani imali mogućnost da daju svoje komentare, primedbe ili sugestije", rekao je gradonačelnik i precizirao da su "mnogi gradovi koji imaju gondolu dobili zaštitu UNESKO-a".
 
Prema njegovim rečima, mnogi svetski gradovi prilikom izgradnje atraktivnih kulturnih znamenja imali su burne diskusije sa argumentima i kontraargumentima, "kao što je to bio slučaj sa Ajfelovim tornjem i panoramskim točkom u Londonu".
 
"Takođe, i u Beogradu prilikom izgradnje mosta "Gazela" tadašnji gradonačelnik Branko Pešić naišao je na negodovanje građana zbog postavljanja tri trake u jednom smeru, što u tom trenutku nije izgledalo kao neophodno, da bi se danas taj projekat pokazao kao potpuno opravdan", rekao je gradonačelnik.
  • profesor

    12.04.2019 18:19
    slično
    Moja pokajna baba rekla bi (da oprostite) za poređenje Ajfelove kule sa kalemendanskom gondolom: "Slično j kao d.pe i lubenica" / "Slično je kao d.pe i milihbrot"
  • NAPREDNI PROJEKTI

    12.04.2019 18:17
    Parada pijanstva i kiča
    Gluposti se dešavaju, sa namerom ili bez namere, ali se dešavaju. Nekada su gluposti produkt ljudske gluposti ili nepažnje a posledice mogu biti smešne ili katastofalna ili pak smošno-katastrofalne.
  • Arnold Schumaher

    12.04.2019 18:15
    Mogu da zamislim broj zrtava kada pukne sajla made in smrdistan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.