Doneta odluka o minimumu procesa rada u RGZ

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković doneo je Odluku o načinu obezbeđivanja minimuma procesa rada kojom je utvrđeno da zaposleni mogu organizovati štajk, ali tako da ne ugroze javni interes, opštu sigurnost, sigurnost lica i imovine, kao i funkcionisanje zavoda.
Doneta odluka o minimumu procesa rada u RGZ
Foto: 021.rs
Odlukom, koja je doneta na osnovu Uredbe Vlade Srbije, se određuje da za vreme trajanja štrajka u svakoj od užih organizacionih jedinica za minimum procesa rada neophodno obezbediti rad 30 posto od ukupnog broja zaposlenih.
 
Odluka će, kako je objavio RGZ, biti "sprovedena od 13. aprila odnosno od prvog radnog dana od ponedeljka 15. aprila".
 
U odluci su navedeni poslovi koji se i u vreme trajanja štrajka moraju obavljati u celini i to u sektorima informatike i komunikacione tehnologije, geodetskih poslova, strateškog razvoja, pravnih poslova, nadzora i kontrole, kao i u sektoru za katastar nepokretnosti.
 
Katastar nepokretnosti i u vreme štrajka izdavaće kopije katastarskih planova i uverenja iz elaborata i baze premera koji se izdaju u sedištu Zavoda, radiće i prijemne kancelarije u Službama za katastar nepokretnosti, strankama će biti omogućeno da podnose zahteve za upis i izdavanje lista nepokretnosti a biće omogućen nesmetan prijem i ekspedicija pošte.
 
Sektor za katastar nepokretnosti u vreme štrajka obavljaće i poslove u vezi sa primerom i izdavanjem kopija planova od značaja za bezbednost zemlje, omogućiće nesmetani rad Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima odnosno ulaz svim strankama u prostorije gde se izlaganje obavlja, kao i izdavanje ovlašćenim geodetskim organizacijama zahtevanih podataka, navedeno je u odluci direktora RGZ. Ulaz u poslovne prostorije Službi za katastar nepokretnosti i sedišta RGZ ne sme biti zaključan za vreme radnog vremena, navodi se u Odluci o minimumu procesa rada, a kontrolu ulaza i izlaza odnosno obezbeđenja za vreme štrajka mogu da sprovode samo ovlašćena lica zavoda.
 
Zaposleni koji hoće da rade ne smeju biti sprečeni da izvršavaju "poslove svog radnog mesta", niti im se sme sprečavati korišćenje sredstava za rad kojima se koriste pri obavljanju poslova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija