Božović: Skupština Srbije puna policije protivno zakonu

Tokom prepodneva u Skupštinu Srbije ušao je veliki broj policajaca.
Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je zgrada Skupštine puna policije protivno zakonu i upitao "ako to nije državni udar, šta je".
 
On je rekao da je video stotine policajaca uključujuću žandarmeriju, a da Zakon o Skupštini predviđa da policija može da uđe u zgradu samo uz saglasnost generalnog sekretara skupštine.
 
Zamenik sekretara mu je rekao, pošto generalnog sekretara nije bilo, da nema informaciju odakle tu toliki broj policajaca.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da se policija nalazi u zgradi Skupštine Srbije "da bi sprečila da neko ponovo pokuša da pali zgradu, krade slike i nameštaj, kao i da bi obezbedila sigurnost za sve poslanike i radnike Narodne skupštine".
 
"Ne znam kome smeta srpska policija u zgradi Narodne skupštine, pri čemu ona već godinama obezbeđuje ovo zdanje", naveo je Stefanović na Tviteru.
 
Dodao je da je policija u zgradi po odobrenju generalnog sekretara Narodne skupštine.
 
  • Boba

    14.04.2019 07:16
    Eeeeeeeeee
    Nacekacemo se.
  • Doktor

    13.04.2019 18:21
    @Jova
    A ti si kao neki strucnjak? Onaj ko bi ispalio patronu dimne bi istog momenta bio uhapsen zbog nasilnog pokusaja zauzimanja skupstine i rusenja ustavnog uredjenja. Nije sva policija u skupstini. Ima policije i napolju
  • Doktor

    13.04.2019 18:17
    @Liman
    Ne, nego ce policija da pusti tebe i tebi slicne da nasiljem i pljackom zauzmete vlast jer demokratskim putem niste sposobni posto vas opozicionara ima taman toliko da svi stanete u spajz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.