Otpušteni sindikalac otkazao generalni štrajk u fabrici Zastava oružje

Predsednik Samostalnog sindikata "Zastava oružje" Dragan Ilić obavestio je pismom članove tog sindikata da u ponedeljak 15. aprila neće biti celodnevne obustave rada zbog otkaza koji mu je dao generalni direktor.
Otpušteni sindikalac otkazao generalni štrajk u fabrici Zastava oružje
Foto: Pixabay
Ilić je naveo da u ovom trenutku ne treba "nanositi štetu preduzeću" kroz takvu aktivnost sindikata jer smatra da generalni štrajk nije rešenje zbog štete koja ne može da se nadoknadi.
 
On je naveo da je takav njegov stav rezultat odgovornosti prema radnicima i fabrici.
 
Ilić je pozvao radnike da "ne klonu duhom" i čuvaju vrednosti koje su se, kako je naveo, "teško stvarale, a mogu lako da se obesmisle i uruše".
 
  • Sima

    13.04.2019 18:59
    U pravu je
    Kako god okrenete predsednik sindikata ima imunitet do god je na funkciji i dve ili cak cetiri godine po isteku mandata,za to vreme ne moze da dobije nepovoljne ugovore tj da mu se umanji plata i ne moze da mu se da otkaz osim ako nije pocinio krivicno delo protiv firme...sve u svemu sud ce da ga vrati na posao i dobice sve retroaktivno placeno od staza,osiguranja pa do plata plus kamata.Tako da je ovaj sindikalac pametan pogotovo ako bude vukao sud nekoliko godina.
  • Miloš iz Zemuna

    13.04.2019 16:19
    zamršeno
    Dragan Ilić otkazuje štrajk jer je dobio otkaz. Zatim daje izjavu kako je nemoralno štrajkovati. Pa ovo stvarno nije normalno. Ali šta drugo očekivati u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija