Katastar od danas mora da izdaje dokumenta građanima, ali se štrajk nastavlja

Katastar danas ponovo počinje da prima i izdaje dokumenta građanima, iako se štrajk zaposlenih nastavlja.
Katastar od danas mora da izdaje dokumenta građanima, ali se štrajk nastavlja
Foto: 021.rs
Naime, zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu neće prekinuti štrajk, ali po uredbi Vlade Srbije o minimumu procesa rada, počinju da rade i neće smeti da odbijaju građane da ulaze u njegove prostorije, saopštili su ranije u RGZ.
 
"Moraće da bude obezbeđeno funkcionisanje svih službi katastra i sve usluge će biti pružane građanima, a s druge strane oni radnici koji budu želeli da nastave štrajk imaju tu mogućnost", rekla je "Blicu" PR RGZ-a Maja Radović.
 
Ona je takođe navela da će svi građani morati da budu pušteni u prostorije katastra, kao i da će od strane nadležnih sektora biti "definisano koji broj ljudi će morati da se vrati na svoja radna mesta, a koliko njih će moći da nastavi sa štrajkom".
 
U Uredbi se navodi da minimum procesa rada u Republičkom geodetskom zavodu za vreme štrajka obuhvata obavljanje nekoliko poslova:
 
- Prijem zahteva u službama za katastar nepokretnosti i u sedištu Zavoda,
- Uslovi za omogućavanje svim strankama da podnesu zahtev za upis, izdavanje podataka, izdavanje lista nepokretnosti, posedovnog lista, kopije plana i uverenja,
- Poslovi u vezi sa premerom i kopijom planova od značaja za bezbednost zemlje,
- Omogućavanje geodetskim organizacijama da mogu da podnose zahteve za izdavanje podataka i
- Rad Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i stvarnim pravima na njima.
 
Podsetimo, radnici su krajem februara počeli štrajk revoltirani jer se ne poštuje Sporazum o prekidu štrajka, kojim je 21. januara prekinuta jednomesečna obustava rada u ovoj ustanovi, a kojim je trebalo da se uvaže zahtevi zaposlenih u vezi sa platama. 
 
Sada se traži da se svim zaposlenima isplate primanja po postignutom dogovoru, da Vlada Srbije i rukovodstvo RGZ ponište odluke o prenosu ovlašćenja na niže rukovodioce, što je dovelo do pogrešnih tumačenja odredbi, da se pokrene nadzor nad radom rukovodstva ustanove, ali i javno objave informacije o Geosrbiji u okviru RGZ-a, broju angažovanih.
  • Srđan

    15.04.2019 12:35
    Može im se!
    Ja sam predao zahtev još 08.12.2018., a još rešenje po zahtevu dobio nisam. O čemu oni pričaju, tamo sve smrdi na ne rad, mislim na Novi Sad. U Vrbasu sam sve rešio za nedelju dana.
  • Jevrem

    15.04.2019 10:18
    Katastar i poreska, ne znam od cega me stomak vise zaboli. Posao koji u civilizovanim zemljama obavis preko interneta za dva minuta ovde se pretvori u visenedeljnu nocnu moru.
  • IZNOGUD

    15.04.2019 09:43
    Mogli su pre svega da operu te prozore na njihovoj zgradi. Najprljaviji prozori u gradu godinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.