Decenija "Magičnog doručka" za pomoć najmlađima

Kompanija METRO i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i Bankom hrane obeležili su danas jubilarnu, desetu godinu postojanja humanitarne akcije "Magični doručak", u školi za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" u Zemunu.

Podrška srećnijem detinjstvu, kroz zdraviju i kvalitetniju ishranu, osnovna je misija ovog humanitarnog projekta namenjenog školama za decu sa posebnim potrebama širom Srbije, a kojim je ove godine prikupljeno preko šest tona hrane.

Humanitarna akcija je trajala od 14. marta do 10. aprila, a svečano obeležavanje održano je danas u zemunskoj školi "Veljko Ramadanović“". Ovogodišnji "Magični doručak" otvorio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao važnost pružanja uslova za srećnije detinjstvo našim najmlađim građanima.

Program je bio zabavnog i edukativnog karaktera, uz podršku Miloša Grlice, srpskog paraolimpijca i osvajača brojnih svetskih medalja u bacanju koplja. Organizovano je takmičenje u Golbol-u, a osim takmičenja učenici su bili u prilici i da se oprobaju u specijalnim vežbama orijentacije na jedinstvenom terenu škole u Zemunu.

Tradicionalno, proslavu akcije "Magični doručak" obeležila je i prava kulinarska gozba, u pripremi mladih kuvara okupljenih oko Junior Chefs Cluba Srbije, koji su po završetku edukativnog i zabavnog programa, učenike obradovali bogatim, ukusnim i zdravim obrokom koji su pripremili uz podršku METRO HoReCa Centra.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno je preko šest tona hrane, namenjenih za 36 škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama, a svoju humanost pokazao je i veliki broj građana koji su kupovinom paketića u METRO distributivnim centrima i donacijama na račun Banke hrane, pomogli deci kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.