Zatvorenik tužio zatvor zbog "prinudnog rada"

Zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Davor Nedeljković (42) tužio je Upravu zatvora navodeći da je diskriminisan i da zbog tužbe trpi svojevrstan pritisak tokom izdržavanja kazne.
Zatvorenik tužio zatvor zbog "prinudnog rada"
Foto: 021.rs
On je KPZ tužio zbog toga što smatra da se osuđenici nalaze u robovlasničkom položaju i da se koriste kao jeftina radna snaga.
 
Njegov advokat Zoran Stambolić pojašnjava da je osnov tužbe diskriminatorsko ponašanje organa i nadležnih u KPZ niš u odnosu na Nedeljkovića.
 
"Ono u čemu se sastoji diskriminacija je da li se radi o dobrovoljnom ili prinudnom radu u KPZ u Nišu. Ako se radi o dobrovoljnom radu moj pristanak da radim ili ne - ne može biti od uticaja na moje ponašanje i na ocenu koju će posle Uprava dati vezano za uslovni otpust", rekao je Stambolić posle pripremnog ročišta u niškom sudu.
 
U KPZ Niš nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj re odluke suda, ali navode da nema nikakve diskriminacije i da svaki zatvorenik može, ali ne mora da bude radno angažovan, kao i da je Nedeljković radio na više mesta javljajući se po konkursu koji je za to raspisan.
 
Kako nezvanično saznaju Novosti, navodno Nedeljković želi status slobodnjaka koji rade izvan zatvorenog zatvorskog kruga.
 
Inače, on je uhapšen zbog droge, ali osuđen je na četiri godine zatvora i zbog izvršenja krivičnog dela opšte sigurnosti.
 
On je 2011. godine u Nišu telefonom pozvao svoje dvoje poznanika da izađu ispred kuće, a potom je došao kolima i iz automobila ispalio nekoliko hitaca na njih. Posle toga pobegao je u Albaniju odakle je izvršena ekstradikcija srpskim vlastima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.