Otkazano prikazivanje "Balkanske međe" u Bujanovcu, Ministarstvo kulture zabrinuto

Prikazivanje filma "Balkanska međa", iako je prethodno bilo regularno zakazano u Domu kulture u Bujanovcu, prekjuče je otkazano, bez obrazloženja.
Prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film, navodi se u saopštenju produkcijske kuće Arhangel studios, koje potpisuju Miloš Biković i Miodrag Radonjić.
 
"Balkanska međa šalje poruku o neophodnosti negovanja odnosa mira i razumevanja između Srba i Albanaca, i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma", zaključuje se u saopštenju.
 
Ministarstvo kulture i informisanja se takođe oglasilo saopštenjem u kojem izražava zabrinutost i sa "neodobravanjem gleda na odluku nadležnih u Domu kulture u Bujanovcu".
 
"Takav čin neprikladan je, neobjašnjiv i politički provokativan, u mesecima kada čitava Srbija obeležava 20-godišnjicu tragičnih zbivanja koja su našla izraz u ovom zapaženom filmskom ostvarenju", navodi se u saopštenju.
 
  • Sever Srbije

    18.04.2019 14:54
    Liman 3
    I sta rece jesil mis il pacov?
  • Ljudi

    18.04.2019 09:15
    pa
    Ljudi pa to Balkanski rambo
  • Liman 3

    18.04.2019 09:01
    @Sever Srbije
    Komentari pacova iz VOJVODINE su jos smesniji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.