Sindikat: Vučić ne sme da omalovažava zaposlene na RTS-u

Sindikat Nezavisnost Radio-televizije Srbije upozorio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kao gradjanin može da ima loše mišljenje o toj medijskoj kući, ali da ne može da se meša u stvari koje ne pripadaju njegovim nadležnostima i da zaposlene u javnom medijskom servisu omalovažava.
Taj sindikat je u otvorenom pismu Vučiću naveo da je on čitav kolektiv RTS-a, koji ima 2.700 zaposlenih, uvredio kada je u obilasku gradilišta Kliničkog centra Srbije kazao da o RTS-u misli "sigurno mnogo lošije nego opozcija".
 
"Gospodine predsedniče, ako vama ne odgovara trenutna politika Informativnog programa naše kuće, ako smatrate da još niste dovoljno zastupljeni u njemu i da takva uredjivačka politika ide na štetu informisanosti gradjana Srbije koji bi trebalo da o vašim aktivnostima znaju još više i još podrobnije nego što sada saznaju putem javnog servisa, to nikako ne znači da Informativni program već odavno nije prešao granicu dobrog ukusa u plasiranju vesti o vama", piše u pismu.
 
Navodi se da zaposleni u RTS-u, uključujući Naučno-obrazovni, Kulturno-umetnički i Zabavni program, rade u uslovima "programske i profesionalne, pa i etičke opstrukcije Informativnog programa i da nisu zaslužili da ih Vučić vredja svojim ocenama".
 
"Zaposleni RTS-a u navedenim programima, koji prave ubedljivu većinu programskog sadržaja naše kuće, doprineli su tokom proteklih decenija, i onda kad je tokom 90-tih ova kuća delovanjem Informativnog programa bila uništena, koliko-toliko spasavanju obraza i časti profesije i same kuće", navodi se u pismu Vučiću.
 
Dodaje se da Sindikat Nezavisnost neće dozvoliti da Vučić "nipodaštava njihov rad i dostojanstvo".
 
"Radeći za male plate koje ste vi vašim nezakonitim uredbama još smanjili, o čemu se na ovdašnjim sudovima vodi 70-ak parnica, zaposleni navedena tri programa uspevaju da, za nadolazeća vremena, održe klicu elementarnog profesionalizma", navodi se u pismu.
 
Dodaje se da bi, kada u Srbiji bude nastupila vladavina prava i kada medijski zakoni budu poštovani, "taj profesionalizam tu kuću uveo napokon u civilizovan period istorije, na dobrobit svih njenih gradjana, a ne samo pripadnika i simpatizera vladajuće stranke".
  • Futog

    18.04.2019 17:53
    Www
    RTS nije bolje ni zasluzio! Kad ste poslusnici trpite!
  • pera

    18.04.2019 13:57
    ..
    Kakav je ovo idiotski spin? "Nezavisni" sindikat na RTSu?!?! uvredjen necim sto od svih sr**a koje ovaj izgovara, nije nikakva uvreda, pa mu kao ostro odgovara. Ccc. Evo moja baba vam veruje.
  • Toma

    18.04.2019 13:51
    Molim
    Ima li neko da voli RTS ? To je dobar znak, da su koliko toliko neutralni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.