Uskoro izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom

Radna grupa za praćenje efekata Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom završila je posao i izmene Zakona trebalo bi da budu pred Skupštinom na prolećnom zasedanju, izjavila je ministarka Slavica Đukić Dejanović.
 Uskoro izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom
Foto: Pixabay
"Radna grupa je završila posao i ocenili smo da su neke kategorije žena primenom ovog Zakona oštećene. Ne sme niko biti oštećen primenom ovog Zakona, to je stav svih nas i to će se izmeniti tokom prolećnog zasedanja", rekla je za N1 ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku.
 
Zakon o finansijskoj podršci porodicama s decom usvojen je 1. jula 2018. godine i ministarka podseća da je njime proširen obim prava velikom broju žena, ali i da se mora ispraviti ono što je u Zakonu loše.
 
Ministarka je, gostujući u Insajder debati na televiziji N1, najavila da će izmene spornih odredbi biti na dnevnom redu narednog, prolećnog zasedanja Narodne skupštine. Na pitanje da li će u planiranoj izmeni biti uključeno određivanje minimalnog iznosa primanja, ministarka kaže da to zavisi od finansijskih mogućnosti, ali da to nije njena odluka, saopštila je Pres služba ministarke Đukić Dejanović.
 
"Upravo ministar finansija i ministar za rad i socijalnu politiku treba da usaglase šta su finansijske mogućnosti, ja zaista nemam ni mandat, niti vam mogu govoriti o tome šta će biti", kazala je ministarka.
  • ž

    19.04.2019 12:05
    ž
    Život ne može da čeka Vaše zakone,mladi odlaze, život prolazi,Srbija se sve više prazni kvalitetnim naraštajem.Finansijake mogućnosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija