Nacionalni stadion će se graditi na nekadašnjem zemljištu PKB-a

Prostorni plan područja namenjenog za izgradnju Nacionalnomg fudbalskog stadiona u Surčinu, trenutno je na ranom javnom uvidu, pišu Novosti.
Nacionalni stadion će se graditi na nekadašnjem zemljištu PKB-a
Foto: Pixabay (ilustracija)
Stadion će biti izgrađen na državnom poljoprivrednom zemljištu u Surčinu, a kako pišu "Novosti", radi se o oranicama kombinata PKB, koje su izuzete iz privatizacije.
 
Ovo je samo prvi korak u prikupljanju dokumentacije neophodne za realizaciju ovog projekta, koji će prema najavama čelnika Fudbalskog saveza Srbije, koštati između 50 i 70 miliona evra.
 
Stadion će se, prema planu, prostirati na 35 hektara i moći će da primi 60.000 navijača. Sa pratećim objektima i sadržajima, čitav kompleks će zauzimati ukupno 430 hektara zemljišta uz obilaznicu u Surčinu. Reč je o parceli koja je sada poljoprivredno zemljište, a u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.
 
"Reč je o zemljištu PKB, koje je izuzeto iz nedavne privatizacije ovog preduzeća", kaže za "Novosti"  predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.
 
Planirani fudbalski stadion biće multifunkcionalnog karaktera. U okviru njega biće izgrađeni i lokali za trgovinu i ugostiteljstvo. Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura.
 
Pored Koridora 10 i Koridora 11 koji se ukrštaju u neposrednoj blizini stadiona, prilaz kompleksu biće mogući budućom linijom 4 BG:Voza, koja će prolaziti i rkoz beogradski aerodrom, udaljen četiri kilometra. 
 
Za stadion je potrebno obezbediti i 10.000 parking mesta za putnička vozila, odnosno 500 za autobuse, navodi se u Prostornom planu.
  • Pravi Opalim te g...

    21.04.2019 10:12
    Zasto na vest o zidanju stadiona ja pomislim na Cile? Ah da, patriJote, Seselj, Vuciceve izjave, jedno pismo, jedna zemlja-jedna nacija.....ima toga gomila.
  • Koriolan

    21.04.2019 09:25
    Svi Srbi na jednom stadionu
    Sedeće mlađe babe, dede, stoletni starci, odlikovani metuzalemi. Jednom godišnje donosiće Štafetu (neće se trčati!) i predavati voljenom vođi koga gledaju na velikom ekranu. Niko ne zna je li vođa uopšte živ (pogledati film sa Kristijanom Bejlom, Ekvilibrijum). I Dodik će lamentirati što su svi Srbi napustili Bosnu, jer su im obećana zaposlenja u JP i JKP - a ništa ne radi. Samo Topčider i Lisje, u tri smene. Nazdravlje, živi mrtvaci!
  • Zadruga zurka

    21.04.2019 09:06
    Jos jedan u nizu "bisera" u ovoj "drzavi"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.