Besplatni pregledi kože u 24 grada, počinje zakazivanje

Udruženje dermatovenerologa Srbije danas je najavilo da će i ove godine, u okviru kampanje Euromelanom, organizovati besplatne preglede građana u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova.
Besplatni pregledi kože u 24 grada, počinje zakazivanje
Foto: Pixabay
U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koji imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije. 
 
Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće preko veb stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od 8 do 20 časova besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888
 
Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije. 
 
Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i ranom otkrivanju melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je "Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi".
  • Ružica

    22.04.2019 08:45
    zakažite pregled
    Jaoooooo kao i sve što funkcioniše u ovoj nazovi državi zakažite pregled
    prekoko web sajta koji ne postoji
  • e

    22.04.2019 08:07
    Kao prvo, ne postoji besplatan pregled, niti bilo šta što je besplatno, samo je pitanje ko plaća. Ako se radi o državnoj službi, onda plaća svaka zaposlena osoba koja odvaja procenat svog dohodka i žalosno je što za to ne može i da dobije uslugu kad joj je potrebno. Moja mama je jednom čekala mesecima na termin kod dermatologa da bi pregledala mladež, a kad je došla rekli su joj da trenutno nemaju dermoskop (lupu kojom se gleda koža, a koje im je osnovno sredstvo za rad), pa se tako vratila neobavljenog posla i otišla kod privatnika. Kao treće, u adresi koju ste dali fali jedno slovo M, ispravite jer će možda neko hteti da iskoristi link i da zakaže, a neće se snaći s nedostajućim slovom. Kao četvrto, po pravilu ovakve akcije koje se najavljuju s puno buke obično budu prazna priča jer nikad nema termina, ali evo večiti optimista u meni je popunio upitnik pa ću vam javiti da li su me zvali na pregled.
  • Cvrc

    21.04.2019 20:47
    Europu interesuju posledice radioaktivnosti na ovim prostorima.
    Ma, ne zbog nas, zabole ih za nas.
    Već, ako se NJIMA u bliskoj budućnosti dogodi slično bombardovanje ili bombardiranje, da znaju šta ih čeka.
    1998-me Novi Sad 82-83 nanosilverta, 1999 i nadalje 123 do 124 nanosilverta,
    prirodna radioaktivnost.
    Za Beograd i dalje lažu da se nije menjalo, ipak tamo živi preko 2 milijunčića građana, glasačkih.
    Jadno je ovo društvo, kada se samo o manipulaciji i lažima, kao i o cenzuri razmišlja.
    I time smo završili raspravu o uticaju, sa Evropom.
    Obično, kada je ovakva neka "saradnja" u pitanju, nije potreban Call centar i zakazivanje.
    Ma, samo što još ne privode na testiranja.
    Ma, svi su divni i krasni.

    Ali, kad treba lečiti ljude... ni Evrope, ni hoh politike, ništa.
    Sistem neispravan, imate termin dogodine...
    Dragi pacijenti ko vas keca, da vidimo mi 2726 dinara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija