Krivične prijave protiv vođa štrajka u katastrima, radnici bez odmora u maju

Zaposleni u službama za katastar nepokretnosti koje su bile u štrajku, neće moći da koriste godišnje odmore tokom maja dok se ne saniraju posledice obustave rada, piše u saopštenju koje je potpisao direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.
Krivične prijave protiv vođa štrajka u katastrima, radnici bez odmora u maju
Foto: 021
Cilj je, kako se navodi, da se smanji šteta naneta građanima, izazvana blokadom katastara i da se, bez odlaganja, nadoknadi propušteno tokom trajanja štrajka.
 
"Uvođenjem Uredbe i Odluke o minimumu procesa rada odblokirani su katastri koje su štrajkači uzurpirali i tako naneli nemerljivu štetu građanima, privredi i državi. Preduzete mere ne sprečavaju da se štrajk nastavi, ali su omogućile da budu zaštićena Ustavom zagarantovana prava građana da slobodno raspolažu svojom imovinom", piše u saopštenju.
 
Navodi se da je analiziran rad svih službi katastra u Srbiji i utvrđeno da je došlo do zloupotreba prava na štrajk zbog čega je, dodaje se, rukovodstvo RGZ-a podnelo krivične prijave protiv vođa štrajka Prvom osnovnom tužilaštvu i Višem tužilaštvu.
 
Kažu da se u pojedinim medijima nastavlja "širenje neistina o štrajku" i ističu da je u petak, 19. aprila, u štrajku bilo 4,4 odsto od ukupnog broja radno angažovanih.
 
"Petog dana primene Odluke o minimumu procesa rada za štrajk se izjasnilo 99 zaposlenih koji su raspoređeni u 17 službi za katastar. U tim službama organizovan je proces rada u skladu sa Uredbom i Odlukom. U 147 službi rad se sprovodi u punom kapacitetu", navodi se u saopštenju.
 
Dodaju i da štrajk zaposlenih ne utiče na prijem zahteva preko eŠaltera, jer je, objašnjavaju, sistem tako organizovan da prima zahteve 24 sata tokom sedam dana.
  • Pera

    23.04.2019 15:16
    @Мунгос
    Šta si zapravo hteo da kažeš? Zvučiš šizofreno kao i vrhovni nam poglavar...
  • Djosa

    23.04.2019 13:40
    Za nenu
    Vi gospođice mesate jabuke i kruške nije vama kriv bg što u ns toliko ima korupcije muljanja i sređivanja za kesh što ih ne prijavite šta čekate samo čekajte neće vam ni uraditi ništa naravno kad su jako preposteni i rade kao za džaba sve nama ...jeste malo u linburgu mesecu i treba ih sve posmenjivati puni su ko brod Kesha pa sad prpa djurdjo.....
  • Мунгос

    23.04.2019 13:10
    Апропо наше дискусије о тролима коју је објаснила извршна директорка Центра:
    На овом наслову, ко је заинтересован може видети одсуство солидарности према радницима у штрајку. Чак супротно, јавља се осуда, а неки коментатори баш и черече.
    Шта друго рећи, него констатовати да је цео наслов комплетно тролован.
    Овде се може применити и она Чорбина кованица,
    „Порука радницима у штрајку, Ј….. им мајку“.
    Само што овде коментатори троли то примењују на раднике.
    Чујеш, колики је губитак што је успорен промет некретнина? Ко кога овде зајебава?
    Тате, данас је велика оскудација, а ови штрајкују.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.