Disciplinski postupak i protiv dvoje učenika Sedme gimnazije

Protiv dvoje učenika Sedme beogradske gimnazije pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak, koji mora da bude okončan u roku od 30 dana, izjavio je za Danas direktor te škole Miroslav Markićević.
Disciplinski postupak i protiv dvoje učenika Sedme gimnazije
Foto: Pixabay
On je za "Danas" rekao da se u ovom trenutku sprovode istražne radnje i prikupljaju dokazi kako bi se utvrdile sve činjenice o slučaju koji se prošle nedelje dogodio u toj školi, kada je profesor fizike Zvonko Obradović ošamario učenicu. Markićević objašnjava da je učenica verbalno provocirala profesora, koji joj je potom udario šamar, a potom je na njega fizički nasrnuo učenik. Protiv ovo dvoje učenika direktor je pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak. Još dvoje učenika, dečak i devojčica su reagovali, ali su oni prišli da ih razdvoje.
 
U toku je i disciplinski postupak protiv profesora fizike, ali direktor Sedme gimnazije nije mogao da prejudicira kako će se završiti.
 
Ministarstvo prosvete ranije je saopštilo da je Obradović podneo zahtev direktoru da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.
 
"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa", naveli su u Ministarstvu prosvete.
 
Ukoliko se utvrdi da su učenici koji su učestvovali u ovom incidentu prekršili član zakona koji se odnosi na zabranu nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, mogli bi dobiti ukor direktora ili nastavničkog veća, pa čak i biti isključeni iz škole.
 
Profesor fizike je pre nekoliko dana najavio da će protiv dvoje učenika podneti krivičnu prijavu i u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.
  • Jelena

    23.04.2019 15:18
    danasnja deca
    Nisam zagovornik fizickog kaznjavanja ali se otpustati tako "naslepo" ne sme. Treba istraziti i videti sta se desilo i kako. A pravedan je i taj ministar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.