Kilometarske kolone, teretnjaci čekaju i do 12 sati na ulaz u Mađarsku

Najduža zadržavanja kamiona zabeležena su na prelazu Kelebija, gde se u koloni dugoj oko šest kilometara, na ulaz u Mađarsku čeka i do 12 sati.
Kilometarske kolone, teretnjaci čekaju i do 12 sati na ulaz u Mađarsku
Foto: 021.rs
Na Horgošu je kolona nešto kraća, oko četiri kilometra, a na izlaz iz zemlje se čeka između sedam i osam sati, saopštila je Uprava carina.
 
Do usporenog rada pograničnih službi susednih zemalja i formiranja kolona kamiona sa naše strane granice, došlo je zbog zabrane tranzita kroz Mađarsku, koja je bila na snazi do 22 časa prošle noći, a u Hrvatskoj zbog praznovanja katoličkog Uskrsa.
 
Kamioni su na prelazu Šid formirali kolonu dugu oko pet kilometara, u kojoj se prosečno zadržavaju oko devet sati. Na prelazu Batrovci, čija je propusna moć veća, kamioni na izlazak iz zemlje čekaju oko šest sati, a kolona je duga oko šest kilometara.
 
Kamioni čekaju oko 10 sati na izlaz iz zemlje i na prelazu Most Bačka Palanka ka Republici Hrvatskoj. Kolona teretnjaka duga oko četiri kilomatra formirana je usled detaljne kontrole svakog vozila, zbog sumnje da se u tovarima robe kriju migranti.
 
Na granici sa Crnom Gorom, BiH, Rumunijom i Bugarskom nema dužih zadržavanja ni u teretnom, ni u putničkom saobraćaju. Za razliku od teretnog, putnički saobraćaj se na svim prelazima odvija bez ikakvih problema i zadržavanja.
  • Lune

    23.04.2019 22:14
    @Krsta
    Predsednik mož da priča šta hoće možeš da mu veruješ ili ne ali ako to kaže mađarski ministar spoljnih poslova (ne ambasador) i to na srpskom onda je to nešto sasvim drugo. To se ranije nije dešavalo. A što se granice tiče tu će i dalje biti problema ali to nema veze sa nama a to bi znao da si iole upoznat sa situacijom jer nijedan od tih kamiona nije u problemu sa našom nego sa mađarskom i hrvatskom carinom a najmanje je srpskih kamiona. To su njihove stvari i ako o nečemu ne znaš nemoj ni lupetati.
  • Krsta

    23.04.2019 17:37
    Ajde
    A predsednik nam tvrdi da su nikad bolji odnosi sa Madjarskom?! Sta se desava?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.