Ukinuta oslobađajuća presuda bivšem ministru privrede Predragu Bubalu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čij je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.
Ukinuta oslobađajuća presuda bivšem ministru privrede Predragu Bubalu
Foto: 021.rs
Istom odlukom naložio je da se suđenje Bubalu i ostalima ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.
 
Apelacioni sud je zaključio da je osnovana žalba Tužioca za organizovani kriminal, i pored ostalog naveo da mu je "nejasan i neprihvatljiv" zaključak prvostepenog suda da - nema krivične odgovornosti odgovornih lica Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda u slučaju "Luka Beograd" pa da to znači da nema ni odgovornosti Predraga Bubala.
 
Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa. Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.
 
Pored Bubala u ovom postupku su zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ponovo će se suditi izvršnim direktorima Agencije za privatizaciju Miodragu Djorđeviću i Goranu Mrđi, direktoru Centra za tržište kapitala Alekseju Misailoviću, direktoru Akcijskog fonda Aleksandru Gračancu i direktoru Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmini Dragutinović.
 
Takođe, povodon će se suditi i bivšem direktoru Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslavu Drobcu i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušanu Kosovcu.
 
Tužilaštvo Bubala tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je kao ministar propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija Luke Beograd koje su prodate za manju vrednost od ekonomske, pa je država ostećena za više miliona evra.
  • glglglgll

    25.04.2019 08:43
    akakakakkak
    Nema, srpsko pravosuđe razbija, hahahahaha.....!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.