Usvojeno: Zaposlenima u predškolskim ustanovama povećanje od devet odsto

Skupština Srbije usvojila je dopune Zakona o budžetskom sistemu kojim je utvrđeno da plate zaposlenih u predškolskim ustanovama budu povećane za devet odsto u odnosu na decembarska primanja.
Usvojeno: Zaposlenima u predškolskim ustanovama povećanje od devet odsto
Foto: 021.rs
Povišicu od devet, umesto sedam odsto kako je ranije bilo planirano, zaposleni u predškolskim ustanovama dobiće s junskom isplatom.
 
Skupština je usvojila i Zakon o davanju garancije Srbije u korist Sosijete ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke, za izmirenje obaveza javnog preduzeća Srbijagas. Iznos kredita je 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.
 
Reč je o zaduženju Srbijagasa po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske, objasnio je ranije ministar finansija Siniša Mali.
  • Pretrgli se

    25.04.2019 12:38
    Notd Dam se gradi, nema odmora dok traje obnova.
  • Bravo

    25.04.2019 12:20
    Ostali
    Ustedela drzava na 25000 predskolaca za pet meseci po 2% tj 10% po zapislenom....ih koliko je to autobusa i sendvica za sledece vuciceve setnjice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija