Stranci lakše do dozvola za rad u Srbiji

Skupština Srbije usvojila je danas više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o strancima čiji je cilj da stranci lakše dobijaju dozvole za rad i boravak u Srbiji.
 Stranci lakše do dozvola za rad u Srbiji
Foto: Pixabay
Takođe, usvojene su i izmene Zakona o planiranju i izgradnji kojima će biti skraćeno vreme i smanjeni troškovi u sprovođenju infrastrukturnih projekata, a veću ulogu će dobiti i Inženjerska komora.
 
Usvojene su i izmene Zakona o upravljanju aerodromima, Zakon o žičarama za transport lica, Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakon o založžnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.
 
Cilj zakona iz oblasti saobraćaja i građevinarstva je da se dodatno unapredi ambijent za ulaganje u Srbiju i da se ubrza realizacija velikih infrastrukturnih projekata, posebno onih koji su deo novog investicionog ciklusa, vrednog više od pet milijardi evra.
  • Petar

    27.04.2019 00:06
    K
    @Nesa
    Vidi, sve je to posledica pohlepe ljudi koji prave profit u Europi. Oni ni ne žive ovde, a nama će napraviti takvo sranje da ćemo i mi da bežimo na bliski istok. Jedino tamo neće biti muslimana. Treba samo da se priviknemo na život bez crnice i da sadimo ono što raste iz peska...tatula npr. I napravimo novi brend.
  • Nesa

    26.04.2019 13:56
    nenad@itserbia.net
    Pre ce nasi politicari uvesti pola miliona Pakistanaca i Avganistanaca za platu od 300 eura nego li povecati plate medicinarima i ostalim strucnim radnicima da ne odu van Srbije barem 50% evropskog proseka.Za 15 godina drugi sluzbeni jezik u Srbiji bice arapski i Pakistanski a sa druge strane politicari nemaju sta da izgube svaki uvezeni radnik iz siromasnih azijskih drzava je i siguran glasac kada dobije pasos republike srbije(namerno malim slovima).

    Za 15 godina nosicemo turbane i slaviti praznike svih azijskih naroda zvanicno na nivou drzave uporedo sa nasim pravoslavnim.


  • Petar

    26.04.2019 01:08
    K
    Jaoooo...sada me ovo podseti na Top Listu Nadrealista, kada je inspekcija rada pohvatala grupu Švedjana koji su radili ovde na crno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija