Vučić sa Putinom u Pekingu: Glavna tema Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na margini skupa "Pojas i put" u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o Kosovu, predstojećem skupu u Berlinu i o ekonomskim temama.
Kako je rečeno Beti u kabinetu predsednika Srbije, Vučić je Putinu rekao da ne razume "neverovatne poteze Prištine", a ruski predsednik je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i da će Srbiji pružiti podršku.
 
Dvojica predsednika razgovarali su o energetskoj saradnji i izgradnji gasovoda, a Vučić je Putinu pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju. Vučić je na svom Tviter nalogu napisao da se zahvaljuje Putinu na podršci posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovistosti Srbije.
 
Razgovarali su i o vojno-tehničkoj saradnji i modernizaciji pruge Stara Pazova-Novi Sad. Predsednik Srbije je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata.
 
Putin je naveo da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje i zahvalio se na gostoprimstvu u Beogradu.
 
Predsednik Srbije je ranije danas razgovarao u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.
 
Kako je navedeno na Instagram profilu "Budućnost Srbije", Vučić i Lukašenko su razgovarali o unapređenju ekonomske i sveukupne saradnje i zajedničkom nastupu dve zemlje na trećem tržištu.
 
Vučić je prethodno danas prisustvovao otvaranju foruma "Pojas i put" na kome predvodi delegaciju Srbije.
  • a

    26.04.2019 20:02
    nije
    krim ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.