Opozicija obećavala smenu Vučića do Uskrsa, ipak veruju da će do promene doći

Smena vlasti do Uskrsa, bilo je jedno od obećanja opozicije.
Opozicija obećavala smenu Vučića do Uskrsa, ipak veruju da će do promene doći
Foto: 021.rs

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, danas kaže da su se stvari u Srbiji nepovratno promenile i da će svakako doći do smene vlasti. Aleksandar Vučić poručio je opoziciji da to koliko će njegova vlast trajati, zavisi od volje naroda i od toga koliko i dokle bude želeo da se kandiduje.

"Do Uskrsa neće biti Aleksandra Vučića na mestu predsednika Srbije", poručio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na protestu 17. marta.

No, Aleksandar Vučić će ipak proslaviti Uskrs kao predsednik Srbije, što je za Jeremića danas manje važno od činjenice da protesti neće stati i da se, kako kaže, stvari više neće vratiti u pređašnje stanje, piše N1.

"Ovaj Uskrs je važan, zbog toga što je to Uskrs koji Vučić dočekuje na mestu na kome su mu dani izbrojani. Ne bih povlačio ono što sam tada rekao. Mislim da se upravo tog dana dogodilo nešto što je učinilo da stvari više ne budu kao pre", kaže Jeremić.

Iz Pekinga Aleksandar Vučič poručuje da se vlast menja na izborima i da se nada da "najgori u Srbiji" neće pobediti.

"Ja sam čuo da sam gotov do Uskrsa. Koliko ću ja, to će da zavisi od volje naroda i od toga koliko i dokle budem želeo da se kandidujem, a što se njih tiče, a to se pre svega tiče narodne volje kao i u mom slučaju, ja njih ne vidim ne skoro, nego ni u dalekoj budućnosti blizu bilo kakve vlasti, blizu bilo kakve odgovornosti", navodi Vučić.

Dajte nam fer i poštene izborne uslove, odgovara opozicija predsedniku.

"Pređen je Rubikon i sada je potpuno jasno da protesti u Srbiji neće stati sve do ispunjenja zahteva građana, a zahtevi građana su između ostalog i da se otvori put ka tome da oni sami slobodno na fer i poštenim izborim biraju svoju sudbinu. Na takvim izborima Aleksandrar Vučič i ovaj režim ne mogu odneti pobedu", uveren je Jeremić.

Protesti koji se održavaju samo vikendom ne mogu biti dovoljan pritisak na vlast, kaže novinar nedeljnika NIN Zoran Preradović.

"Budimo ozbiljni - ne postoje vikend revolucije i vikend protesti, to se radi svaki dan i vrši se konstano pritisak ili se ne radi. Te viked revolucije, to neće proći. Više dođe kao neki izduvni ventil, na kome se građani pojave, kažu, izviču, isprazne svoj jad, i odu kućama do sledeće subote. Dakle, ili svaki dan ili tražimo drugi način političke borbe", poručuje Preradović.

Jeremić ipak navodi da su protesti u ovom obliku dali rezulate, da je jasno da instituicije koje je opozicija napustila nemaju legitimitet, kao i da eventulani izbori, ne bi bili legitimni, uz bojkot opozicije. Rešenje je dijalog, a dok dijalog ne počne - trajaće protesti.

  • Deki

    29.04.2019 00:56
    Haha
    Opozicija jedino na nokaut da ide, ali slabe su joj šanse
  • Suncica

    28.04.2019 23:12
    Vucic do Uskrsa
    Dodje Uskrs a do smene predsednika Vucica ne dodje,da rezimiramo mozda opozicija nije mislila na ovaj Uskrs,mozda sledeci,za pet godina,a mozda nikad....
  • Jana

    28.04.2019 21:18
    Nasilje
    Opozicija u Srbiji radi isto ono što i Albanci na KiM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija