Nedimović: Građani mogu biti bezbrižni, hrana u Srbiji bezbedna

Hrana u Srbiji je bezbedna i građani ne moraju da brinu o tome da li su namirnice ispravne, budući da smo prihvatili regulativu EU kada je ta oblast u pitanju, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Nedimović: Građani mogu biti bezbrižni, hrana u Srbiji bezbedna
Foto: Pixabay
On je rekao da dodatno treba raditi na poboljšanju kvaliteta.
 
Nedimović je naveo da je Srbija prihvatila regulativu koja važi u EU i da je tržište uređeno kada je meso u pitanju, i inspekcije redovno kontrolišu njegovu ispravnost.
 
"Građani mogu biti bezbrižni, prihvatili smo regulativu EU i najbolje uređeno tržište hrane koje postoji u svetu. Ispravnost mesa prilikom ulaska proveravaju veterinarske inspekcije, a u maloprodajnim objektima i druge inspekcije, tu nema nekih velikih problema", kaže Nedimović za TV Pink.
 
On je podsetio da meso za koje je prošlo šest meseci od klanja i zamrzavanja ne može da bude uvezeno u zemlju.
 
Nedimović je dodao da je Srbija deo jedinstvenog sistema i gde god se desi neki incident, ili sumnja automatski se pojavljuje upozorenje u softverskom sistemu i onda kreću svi sistemi kontrole.
 
On je naveo da se radi na tome da se nađu novi kanali prodaje za ono što se proizvede u Srbiji.
 
"Važno je da nađemo nova tržišta, po mogućstvu platežno sposobna, važno nam je tržište Persijskog zaliva, oni hoće da uvoze meso iz Srbije, pored voća i povrća koji su već prisutni tamo. Ljudi iz Emirata traže da prodajemo meso direktno, dosta treba da radimo na tome. Naše tržište mesa bilo je jako dobro prošle godine", rekao je Nedimović.
 
U Srbiji ne više od 20 odsto potrošnje otpada na goveđe meso, a tradicionalno se u Srbiji najviše koristi svinjsko i pileće meso. Ministar je naveo da je goveđe meso kvalitetno i da zaslužuje veću cenu.
 
Nedimović je rekao da se nada da će početkom juna ponovo početi izvoz za Liban i zemlje severne Afrike.
  • Dark Ritual

    01.05.2019 18:12
    A da Đilas kaže onda bi verovali.
    Jedva čekam kvalitet plastične i bezukusne hrane iz evrope.
  • A

    30.04.2019 20:46
    A
    Ja ništa ne verujem u ovu priču.
  • Nella

    30.04.2019 15:03
    Da ali
    Jeste bezbedna, samo nije za ljudsku upotrebu!
    Zašto za nas valjaju crkotine iz EU, tj. meso starije od 6 meseci, a kod njih ne?
    Tu se ne traži "pridruživanje" EU normama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija