Grad uništio zasade u Topoli, strelci nisu imali odobrenje za ispaljivanje raketa

Opštinu Topola u utorak je pogodio jak grad, usled čega su skoro potpuno uništeni rani zasadi trešnje i višnje, izjavio je predsednik te opštine Dragan Jovanović i apelovao na Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) da "sistem protivgradne zaštite počne da funkcioniše na pravi način" i da se na vreme ispaljuju protivgradne rakete.
Grad uništio zasade u Topoli, strelci nisu imali odobrenje za ispaljivanje raketa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jovanović je rekao da su strelci bili spremni i da su imali rakete, ali da nisu imali odobrenje za ispaljivanje. Dodao je da je opština Topola uputila apel RHMZ-u da se "radarski centri dovedu pod kontrolu".
 
- Ranije smo se žalili da nema raketa, a sada kada ih imamo, strelci nam kažu da ne dobijaju komande za pucanje. Moramo stvari da uskladimo kako se ovakve situacije ne bi ponavljale i dolazilo do velikih šteta - rekao je Jovanović.
 
On je naveo da je dobro to što Ministarstvo poljoprivrede daje polise za osiguranje proizvodnje 70 odsto i apelovao na poljoprivrednike da osiguraju svoje useve.
 
- S druge strane, apelujemo da, ako kao država i lokalne samouprave izdvajamo sredstva za sistem protivgradne zaštite, to počne da funkciniše na pravi način - rekao je predsednik opštine Topola.
 
Linije poslednje i jedine odbrane od grada širom Srbije i ove godine biće proređene zbog male nadoknade koju Republički hidrometerološki zavod isplaćuje strelcima. Protivgradna odbrana je u danonoćnoj pripravnosti od 15. aprila, a angažovani na njoj primaće, kao i prethodnih desetak godina, samo po 4.000 dinara mesečno.
  • Ratar

    02.05.2019 20:04
    Koja budalastina...
    Svima u "lancu komandovanja" za ispaljivanje protivgradnih raketa odmah dati otkaze. A stetu da nadoknade iz sopstvenih prihoda...
  • Hi

    02.05.2019 16:47
    Ovo je tragedija ali kao novosadski i vojvodjanski list trebate pisati i o vojvodjanskim selima npr Jasa tomic gde je isto tako stradalo od leda pre par dana!!!!
  • bum bam

    02.05.2019 14:15
    Ima li kod nas ista normalno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.