Za zaštitu od nasilja u školama biće angažovano 74 savetnika

Ministarstvo prosvete angažovaće 74 savetnika za zaštitu od nasilja u školama.
Za zaštitu od nasilja u školama biće angažovano 74 savetnika
Foto: Pixabay
Oni će proći dodatnu obuku o propisima i procedurama u oblasti zaštite od nasilja, prava, odgovornosti i obaveze zaposlenih i dece, odnosno učenika i roditelja. U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da će posebna pažnja u njihovoj obuci biti posvećena zaštiti dece od nasilnog ekstremizma, trgovine ljudima, porodičnog i digitalnog nasilja.
 
Savetnike za zaštitu od nasilja predložili su prosvetni savetnici koji će direktno sa njima da sarađuju i čine tim koji će u svakoj školskoj upravi biti dodatna pomoć. Oni će pomoći u rešavanju svih okolnosti i potreba lokalnih sredina i osigurati da se u ustanovama dosledno deluje u skladu sa propisima u situacijama nasilja.
 
Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđeno je angažovanje spoljnih saradnika savetnika. Rešenje za izbor savetnika potpisuje ministar prosvete, na osnovu konkursa ili na predlog prosvetnog savetnika nadležne školske uprave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija