VIDEO: Meštani Aleksinca blokirali seču drvoreda na šetalištu

Na šetalištu u centru Aleksinca počela je seča drvoreda zbog predstojeće obnove te centralne ulice, ali je grupa meštana iz protesta zbog uništavanja zdravih stabala blokirala radove.
VIDEO: Meštani Aleksinca blokirali seču drvoreda na šetalištu
Foto: Pixabay (Ilustracija)
U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude posečeno 45 stabala lipe i kestena po kojima je šetalište bilo prepoznatljivo poslednjih pola veka.
 
Kako je agenciji Beta rekao Aleksinčanin Dušan Ostojić, radnici tamošnjeg javnog komunalnog preduzeća obustavili su seču pošto se na šetalištu okupilo više desetina žitelja Aleksinca.
 
"Blokirali smo seču drvoreda nakon što su posekli pet stabala, ali pitanje je šta će biti narednih dana. Plašimo se da će narednih dana nastaviti ono što su započeli", rekao je Ostojić.
 
Prema najavi predstavnika opštine Aleksinac, u narednih sedam meseci pešačka ulica biće kompletno rekonstruisana, a umesto lipe i kestena, biće posađena stabla javora.
 
U opštini Aleksinac predstojeće radove pravdaju time da šetalište nije rekonstruisano poslednjih 50 godina, a da stabla lipe, osim što su alergen, oštećuju kanalizaciju i trotoare.
 
Prema njihovim najavama, u pešačkoj ulici biće postavljena nova kanalizacija, zamenjena javna rasveta i izgrađena fontana, a umesto asfalta biće postavljene granitne ploče. Rekonstrukcija će koštati oko 170 miliona dinara, od čega će 50 odsto finansirati Ministarstvo privrede, koje je i sprovelo javnu nabavku za radove.
 
Više od 600 stanovnika Aleksinca potpisalo je proteklih dana onlajn peticiju protiv seče stabala na šetalištu. Meštani su ogorčeni zbog seče drvoreda, o čemu svedoče i njihovi brojni komentari na društvenim mrežama u kojima navode da stabla nisu trula i da ne predstavljaju nikakvu opasnost za okruženje.
 
  • Mator i zelen

    05.05.2019 16:43
    ENERGIČNO U ZAŠTITU !
    Ja ne znam kakvi su to demoni ušli u ovu vlast, gde god bila.
    DA JOJ SAMO DRVEĆE SMETA I DONOSI KORIST?

    Da li je to zato što je te drvorede podigao socijalizam?

    Ili su jednostavno glupi pa ne znaju da je za podizanje drveta potrebno 30 godina?

    Ne donesemo li zakone, da se u roku od 48 časova mora posaditi mladica drveta debela najmanje 7-8 cm na mestu posečenog - ovi će nam sutra i ulazna vrata skidati, kakvi su!
  • ...

    05.05.2019 15:45
    E, to je patriotizam, a ne prazne parole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.