Bolnica u Novom Pazaru mora pacijentu da isplati 9,1 milion dinara

Viši sud u Kraljevu naložio je Opštoj bolnici u Novom Pazaru da pacijentu (45) isplati više od 9,1 miliona dinara zbog propusta koje su lekari Infektivnog odeljenja te ustanove napravili tokom njegovog lečenja, objavio je radio Sto plus.
Bolnica u Novom Pazaru mora pacijentu da isplati 9,1 milion dinara
Foto: Pixabay
Novopazarska bolnica je presudom obavezana da pacijentu isplati 2.750.000 dinara na ime nematerijane štete u vidu pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova, ali i straha.
 
Dodatnih 1.333.905 dinara ova zdravstvena ustanova će morati da isplati na ime materijalne štete po osnovu izgubljene zarade od početka lečenja do donošenja presude, a 4.431.057 dinara na ime gubitka 69 odsto zarade do 2024. godine, zbog umanjene radne sposobnosti.
 
Bolnica na ime troškova parničnog postupka ima obavezu pacijentu da isplati 599.584 dinara. Pacijent je tokom novembra i decembra 2012. godine bio u nekoliko navrata hospitalizovan na Infektivnom odeljenju novopazarske bolnice zbog visoke temperature i bolova u trbuhu koji su, prema mišljenju veštaka, prouzrokovani infektivnom mononukleozom, navodi se u presudi Višeg suda.
 
Zbog "neblagovremene i neadekvatne reakcije lekara" došlo je do komplikacija koje su kod pacijenta izazvale apsces jetre.
 
Utvrđeno je da je i na Hirurško odeljenje iste ustanove upućen sa zakašnjenjem, odakle je hitno prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu, gde je podvrgnut hirurškim intervencijama tokom kojih su mu odstranjeni delovi jetre i slezina.
 
Zbog otklanjanja tih organa i povrede mokraćnog kanala kod njega je nastupio invaliditet. Prema nezvaničnim informacijama, iznos još uvek nije isplaćen, a biće uvećan za zateznu kamatu, koja je počela da teče 15 dana posle pravosnažnosti presude donete još 29. novembra 2017. godine.
  • Nana

    06.05.2019 20:08
    Pazar
    Ta što ga je lečila i uništila je te 2012 pobegla u prevremenu penziju zna se u gradu ko je ceo radni vek otimala i tražila početno 20 eura pa dalje
  • Pazarac

    06.05.2019 19:04
    Dr
    Da plati i krivično odgovara dr koja ga je lečila
  • Nella

    06.05.2019 18:54
    Opet ništa
    Mnoogo je važnije navesti ko je pacijent i koji su ga lekari "lečili"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.