Dekan Mašinskog fakulteta: Stručnjaci MTU se uverili u stručnost naših ljudi

Nemačka kompanija MTU Aero Endžins je i pre zvanične odluke da investira u Srbiju posećivala Mašinski fakultet u Beogradu i uverila se u vrhunska znanja naših studenata i inženjera, što potvrđuje da smo po stručnosti deo visokotehnološkog sveta, izjavio je dekan fakulteta Radivoje Mitrović.
Dekan Mašinskog fakulteta: Stručnjaci MTU se uverili u stručnost naših ljudi
Foto: Pixabay
On je naveo da su predstavnici kompanije u više navrata bili na Mašinskom fakultetu i vrlo pažljivo proučavali studijske programe i njihov sadržaj.
 
"Oni su imali priliku da se uvere da smo okrenuti ne samo vrhunskim znanjima koja se na fakultetu stiču nego i praktičnim kompetencijama koje naši studenti sve više dobijaju već tokom školovanja, kroz odlične laboratorijske vežbe i sve bolju praksu u različitim kompanijama", dodao je Mitrović za Radio Beograd 1.
 
Kaže da je to šansa da fakultet dalje unapredi rad, da ostvari ambiciju da bude "MIT jugoistočne Evrope" u još kraćem roku nego što su bila predviđanja. 
 
Ukazujući na zalaganje Mašinskog fakulteta za trougao država - privreda - akademska zajednica, odnosno nauka, Mitrović je poručio: "Samo u tom trouglu možemo da ostvarimo veliku ambiciju da budemo deo visokotehnološkog sveta u proizvodnji ali i kasnije u lancu snabdevanja, generalno i u lancu vrednosti."
 
Podsetimo, juče je najavljeno da će u Srbiju doći proizvođač avionskih motora MTU iz Minhena. Opširnije o ovoj kompaniji i šta planira u Srbiji možete čitati OVDE.
  • Mitar

    08.05.2019 09:03
    Jesu li bili, da vas snime, i ostali najavljeni, a nikada vidjeni? PS Mene licno zanimaju oni iz VW.
  • bazdeca rupa

    08.05.2019 08:08
    Kladim se da ni sam direktor kompanije MTU ne zna za ovu vest .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija