Mađarska tokom noći deportovala šestočlanu porodicu u Srbiju

Mađarska je deportovala šestočlanu porodicu iz Avganistana u Srbiju, prenosi AP navodeći da je to uradila tako što ih je po mraku pustila preko granice gde ih sa druge strane niko nije čekao.
Američka agencija prenosi da je noćna deportacija veoma neuobičajena, a da su svedoci toga bili predstavnici Agencije za izbeglice UN.
 
Par i njihovo četvoro dece odvedeni su, navodi AP, iz tranzitne zone za tražioce azila do granice u policijskom kamionu i bili su vidno uznemireni jer su svoju imovinu nosili u vrećama za đubre.
 
"Ovo je najgora zemlja za koju znam", rekla je žena i poručila policiji da bi i oni jednog dana mogli da postanu izbeglice. 
 
Agencija podseća da je Mađarska postavila duplu žičanu ogradu na granicu sa Srbijom sredinom 2015. godine, kada je usred migrantske krize i po 10.000 migranata iz Sirije, Iraka i Avganistana prelazilo granicu na putu ka Zapadnoj Evropi. Ograda je obezbeđena kamerama, senzorima i posmatračnicama, a postoji i nekoliko delova električne žice.
  • ex chapman

    08.05.2019 10:09
    sreća u nesreći
    srećom pa nije bilo i TV ekipa, inače bi im neka "pravdoljubiva" novinarka podmetnula nogu! zlo i naopako!
  • Zare

    08.05.2019 09:58
    Godine krize od 2008. na ovamo iznedrile su populističke režime sa jakim lideima u mnogim državama. Turska, Madjarska i Srbija možda su najgori primeri ali se taj trend na žalost širi. Osećaj lažne sigurnosti, bodljikavih žica i ograda tipični su za desničarske režime olako obećanih rešenja koja zavedu mase jer na kratke staze daju neku sigurnost. Naravno, na kraju se sve završi u diktaturi, ogromnoj korupciji male klike i gubitku sloboda u celini.
  • Očigledno

    08.05.2019 09:00
    Nema ovde države ni granica
    Vrlo lukavo i internacionalno "korektno".

    Samo su naši glupi i jedva čekaju da saviju vrat pred svakim ko to zatraži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.