Blic: MMF će tražiti poskupljenje struje

Misija MMF-a preporučiće da se cena struje od leta koriguje do pet odsto, piše Blic.
Blic: MMF će tražiti poskupljenje struje
Foto: Pixabay
Kako navodi taj list, analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala je da je kilovat u Srbiji među najjeftinijim u Evropi.
 
Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti. To je, prema podacima Evrostata, tri puta manje od evropskog proseka koji je 2017. bio 0,24 evrocenta.
 
Koliko će procenata iznositi poskupljenje, znaće se nakon pregovora sa Misijom MMF-a koja u Srbiju stiže u petak, a predvodi je novi šef Jan Kes Martejn.
 
Izvor "Blica" blizak MMF-u tvrdi da ovog puta EPS, ali ni srpska pregovaračka delegacija neće moći da izbegnu priču o korekciji cene struje, iako je zvanično najavljeno da će teme pregovora biti strukturne reforme u javnim preduzećima.
  • Мунгос

    08.05.2019 23:51
    Шта кошта министра Антића да каже ММФ-у овако: „МАМИ СВОЈОЈ ПОДИЖИТЕ ЦЕНУ СТРУЈЕ“?
    Паз' да вам не кажем.
  • fifi

    08.05.2019 23:11
    a benzin
    a hoce li MMF reci ovim nasim m******** i da nam je benzin i nafta preskupa za razliku u regionu i da je moraju smanjiti, ili je to i dalje na delu sa decijim crtacima. za 10 dana poskupelo preko 10 dinara.
  • milos

    08.05.2019 23:08
    Multiple Golden Shower po narodu od SNSa i Zapadnog Kapitala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija