Tepić upitala Stefanovića po kom osnovu se kriminalci uvode u sistem MUP-a

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da odgovori po kom osnovu se uvode kriminalci u sistem tog ministarstva i na osnovu kog projekta se uvodi u sistem nešto što se zove "građanska patrola".
Tepić se u obraćanju novinarima u Pionirskom parku u Beogradu, zapitala zašto postoji kontinuirana ideja da Srbija treba da ima neke parapolicijske snage, i podsetila da je i do sada bilo pokušaja da se uvede pomoćna policija.
 
Tepić je kazala da SSP osuđuje uvođenje te "građanske patrole" koja je, kako je navela, projekat promovisan na gotovo svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Ona je rekla da taj projekat promoviše organizacija DBA koja već sarađuje sa MUP-om i čiji je predsednik Stevan Đokić.
 
"Stevan Đokić je neko ko na mala vrata već ulazi u sistem Ministarstva unutrašnjih poslova, a inače okuplja oko sebe ultradesničare, kriminalce, lica sa interpolove poternice, pa i sam je lice koje već 20 godina ima u nizu krivična dela", rekla je Tepić, pokazujući fotografiju Đokića koja je objavljena na društvenim mrežama.
 
Ona je kazala da se na fotografiji pored Đokića, vide i predsednik Srpske desnice Miša Vacić, zatim Nemanja Ristić koji se nalazi na Interpolovoj poternici i koga potražuje Crna Gora, a Srbija odbija da ga izruči, kao i Vuk Mentović.
 
"Vuk Mentović je mlađi funkcioner SNS-a. Za mene je problematičan zato što je on saradnik britanskog fašiste koji je meni pretio Džima Dousona. Vidite da je saradnik Marka Đurića i ostalih organa vlasti", rekla je Tepić pokazujući fotografije i dodala da je to što je dodatno problematično to što se oni na "mala vrata uvode u sistem".
 
Ona je kazala da se "oni uvode u sistem na taj način da zloupotrebljavaju neinformisane i nevine građane, slučajne prolaznike time što izdaju i proizvode značke i legitimacije, kao i svoja 'službena vozila' koja su brendirana gotovo identično kao vozilima MUP-a.
 
MUP: Tepić lažno predstavlja incijativu za formiranje građanskih patrola kao projekat MUP-a
 
Državna sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković navela je danas da potpredsednica Stranke slobode i pravde i poslanica Marinika Tepić lažno predstavlja incijativu za formiranje građanskih patrola kao projekat MUP-a.
 
Kako se navodi u izjavi Popović Ivković, inicijativa jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola nije projekat MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, kao i da MUP niko nije kontaktirao na temu pomenute inicijative.
 
"Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu ugledu institucija i ugledu države Srbije", rekla je Popović Ivković i dodala da je Tepić "iskonstruisala nekakvu priču o formiranju parapolicije".
 
Ona je navela i da je "netačno da su imena koje je Tepić navela i pomenute organizacije zvanični saradnici Ministarstva i da to što je "neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata ne znači da je saradnik MUP-a", kao i da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana.
 
"Pozivam potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da prestane sa kontinuiranim iznošenjem neistina o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika zarad svojih pokušaja privlačenja pažnje i ubiranja najsitnijih političkih poena", navodi se u pisanoj izjavi.
  • Nemanja

    09.05.2019 16:17
    Koliko god da je komunalna policija nesposobna i beskorisna, oni su samo lelemu*i koji sisaju budžet i spram ovako nećeg su bezopasni. Pogledajte samo koje primitivne i bolesne kreature se zalažu za ovo, pa takvi nisu ni kroz staklo da se izučavaju, a ne za normalno građansko društvo.
  • Mastodont

    09.05.2019 16:14
    @O Tasiću 1951

    Koji si ti paćenik kad fantaziraš da ljudi odavde beže jer ih neko 'poziva na iseljavanje', a ne zbog šljama na vlasti i šljama koji ih na vlasti drži.
  • Ubice moga oca

    09.05.2019 15:42
    Tepićka pita kao mala. Zar ne gleda seriju " Ubice moga oca " U toj seriji je sprega vlasti i kriminala savršeno opisana.
    E po tom osnovu i Stefanović radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.