Prekinut štrajk u Katastru

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) posle 72 dana obustave rada prekinuli su štrajk i danas počinju da rade svi katastri, saopštili su sindikati.
Prekinut štrajk u Katastru
Foto: 021.rs
U saopštenju se dodaje da su Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat zaposlenih RGZ-a ASNS u četvrtak sa ministrom Zoranom Đorđevićem potpisali sporazum o prekidu štrajka.
 
Sindikati su naveli da su odlučili da prekinu štrajk "svesni posledica koje trpe korisnici usluga Zavoda", navodeći da će se "drugim sredstvima boriti protiv bahatosti, mobinga i diskriminacije zaposlenih, neisplaćivanja dogovorenog povećanja zarada od pet odsto, nezakonitog postupanja i trošenja novca".
 
Vlada se potpisivanjem sporazuma obavezala da zahteve štrajkača ispuni do 31. maja, ističe se u saopštenju.
 
Sindikati i zaposleni su se još jednom izvinili građanima i obećali da će se maksimalno truditi da nadoknade i realizuju zaostale radove.
  • sale ns

    10.05.2019 11:55
    hoce li mi oni sada naci kupca iz rusije da mu prodam kucu ?
  • Rea

    10.05.2019 10:00
    šta se iza brega valja
    Neka objavi štrajkački odbor šta su za vreme štrajka i za koga završavali poslove i šta je pod okriljem štrajka odrađeno u tišini, da narod ne zna, da otmu još koju nekretninu od građana i države. Sve je smišljeno organizovano a ide preko leđa naroda dok se bogati još više bogate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija