Bivši žandarm oslobođen optužbi za smrt Ranka Panića

Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg žandarma Nikicu Ristića optužbe da je naneo teške telesne povrede Ranku Paniću usled kojih je Panić preminuo.
Bivši žandarm oslobođen optužbi za smrt Ranka Panića
Foto: 021.rs
Panić je povređen tokom protesta koji je u Beogradu organizovala Srpska radikalna stranke 2008. zbog hapšenja i izručenja Hagu nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Lekari su utvrdili da mu je od siline udarca u stomak puklo debelo crevo.
 
Ristić je bio angažovan na mitingu kao pripadnik niškog odreda žandarmerije. Sud je u današnoj presudi naveo da snimci koji postoje ne dokazuju da je Ristić ubio Panića, već se ne zna ko je to učinio, a u tom slučaju se osumnjičeni oslobađa optužbe.
 
Ristićeva advokatica Zora Dobričanin Nikodijević izjavila je da presuda nije mogla biti drugačija, jer je očito da njen klijent nije kriv. Majka Ranka Panića, Smiljka Panić, nije davala izjave, ali dok je izlazila iz zgrade suda je plakala i govorila da je politika uništila suđenje.
 
Na pravostepenu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu. Tužilaštvo je predložilo da Nikicu Ristića sud proglasi krivim i odredi visinu kazne u skladu sa zakonom, dok je odbrana tvrdila da je optužnica neosnovana i da treba da bude oslobođen.
 
Panić je izbeglica iz Hrvatske odakle je došao 1995. u Srbiju i nastanio se u Mladenovcu. Optužnica je podignuta 2015. godine, a za to krivično delo propisana je kazna zatvora od dve do dvanaest godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija