Požega: Uhapšen vrh lokalne vlasti

Policija je uhapsila tri visoka funkcionera opštine Požega, koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.
Požega: Uhapšen vrh lokalne vlasti
Foto: 021.rs
Kako je saopštio MUP, uhapšeni su M.B. (1957) funkcioner opštine Požega, Z.M. (1970) funkcioner Skupštine opštine Požega i V.M. (1970), odgovorno lice Opštinske uprave.
 
Prema saznanjima medija, uhapšeni su predsednik opštine Požega Milan Božić, predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić.
 
Takođe je uhapšen V.G. (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina "Gorski" Ivanjica, osumnjičen za zloupotrebu u vezi s javnom nabavkom i falsifikovanje isprave.
 
Kako se sumnja, M.B, Z.M, i V.M. su 2017. i 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili obavljeni u trenutku plaćanja, a postupci nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.
 
Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski" pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi pričinili štetu u tom iznosu.
 
Osumnjičena Z.M. je, prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara.
 
Osumnjičeni V.G. je u postupku javne nabavke male vrednosti, suprotno zakonu, dogovarao s drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno-tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, kaže se u saopštenju.
 
Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z.M. pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu M.M. za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog toga, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Beočin

    11.05.2019 17:44
    To su vladajući
    Ima toga i u Beočinu, svratite samo da pročešljate malo - sve će vam se samo kasti...
  • Baka

    11.05.2019 14:25
    Strasno
    Opet sinko politika lokalne vlasti umesala ruke, jos samo da kazu koje su politicke knjizice visoki funkcioneri, iz koje stranke pripadaju i sve ce biti jasno
  • Futog

    11.05.2019 14:15
    Www
    Ima takvih u svakom gradu u kojem je sns vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.