Jake padavine sledeće nedelje, moguće bujične poplave

Srbiju i region od nedelje uveče do 17. maja ujutro očekuju obilnije padavine, upozorio je ministar poljoprivrede i vodoprivrede Branislav Nedimović, naglasivši da su sva vodoprivedna preduzeća u pripravnosti.
Jake padavine sledeće nedelje, moguće bujične poplave
Foto: 021.rs
Prema prognozama, kako je rekao, od nedelje uveče i naredna četiri dana očekuje se više od 40 do 50 litara padavina po metru kvadratnom, u vrlo kratkom vremenskom periodu. Naveo je da se to podudara sa situacijom od pre pet godina, kada smo imali velike poplave.
 
Ministar kaže da ne očekuje veće probleme na velikim vodotocima, ali upozorava da može doći do pojave bujičnih poplava, naročito u zapadnoj Srbiji.
 
"Naša vodoprivredna preduzeća preduzela su sve aktivnosti u pogledu osmatranja prostora i angažovanja mehanizacije koja je neophodna. Juče smo uradili sve pripremne aktivnosti, za dva tri-dana svi će biti na terenu", rekao je Nedimović.
 
Kako sada stvari stoje, najviše padavina biće u BiH, kaže ministar, ali upozorava i da oblaci mogu veoma brzo da skrenu i za 50 kilometara i naprave ozbiljan problem.
 
"Mi smo, međutim, spremni da se uhvatimo u koštac sa tim i nadam se da neće biti većih problema", dodao je Nedimović.
 
"Što se tiče same vode i koristi za poljoprivredu ne treba da vam govorim koliko je to važno u ovom trenutku", zaključio je.
  • lala4ever

    11.05.2019 23:36
    Samo pitam
    Hoće li i za to ponovo biti kriva bradata Končita?
  • Lovac

    11.05.2019 20:30
    Poplave 2014
    Leka iz Voda Vojvodine je 2014.godine spasio Srem od poplavnog talasa koji je došao iz Hrvatske i nijr dozvolio da se desi Obrenovac.
  • zoro

    11.05.2019 19:58
    Nema brige
    "Debelo" ste naplatili globu za odvodnjavanje. Znači, NEMA BRIGE za nas u Vojvodini!!!
    Nanu li vam naninu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.