Srpska lista pobedila na izborima u sve četiri opštine na severu Kosova

Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severna Kosovska Mitrovica.
Srpska lista pobedila na izborima u sve četiri opštine na severu Kosova
Foto: Printscreen
Glasanje je proteklo bez incidenata.
 
Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova, podaci su Koalicije nevladinih organizacija "Demokratija na delu", koja je pratila današnje izbore.
 
Prema nekompletnim podacima ove organizacije, a na osnovu uzorka koji je nepromjenljiv, kandidati Srpske liste Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vuković u Zubinom Potoku i Goran Rakić u severnoj Kosovskoj Mitrovici dobili su apsolutnu podršku birača.
 
Iz Srpske liste su nezvanično saopštili da su njihovi kandidati pobedili na izborima za gradonačelnike, čime je, kako kažu, potvrđena politika privrženosti i odanosti srpskog naroda državi Srbiji.
 
Prema podacima koalicije nevladinih organizacija "Demokratija na delu", koja posmatra izbore na severu Kosova, do 16 časova glasalo je 35 odsto birača.
 
Kako su istakli, dosadašnji trend pokazuje da će izlaznost biti nešto viša nego na lokalnim izborima 2017. godine.
  • Bivši borac sa KiM

    20.05.2019 16:05
    Super
    Odlično,pre će dobiti samostalnost.Samim tim briga manje.Ovo je farsa.Koji sam krc dole potrošio godinu života,ne znam.Nikad više ne branim nikoga,samo svoje!
  • Sanja

    20.05.2019 11:42
    KiM
    Srbi su pokazali jedinstvo i slogu! Čestitke Srpskoj listi!
  • Novosađanka

    20.05.2019 09:16
    Nedaćemo Kosovo lol
    Kakav je ono grb na glasačkim kutijama, u čijim su ono uniformama srpski policajci koji obezbeđuju ovu farsu, gde je 60% ljudi koji nisu izašli na ove kvaziizbore na kojima protivkandidata nije bilo, kakvi su ono autobusi i s koliko ono sad tačno vodimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija