Ministarstvo izdvaja 41 milion dinara za pošumljavanje

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je Srbija zbog biodiverzteta posebno značajna za Evropu, a da važnu ulogu u njegovom očuvanju ima pošumljavanje za koje je ministarstvo izdvojilo 41 milona dinara.
Ministarstvo izdvaja 41 milion dinara za pošumljavanje
Foto: 021.rs
Trivan je kako se navodi u sasopštenju njegovog ministarstva, povodom Svetskog Dana biodiverziteta ocenio da je očuvanje raznovrsnosti živog sveta "uslov opstanka čoveka u budućnosti" i da je potrebno da "razvijamo svest o značaju i očuvanju živog sveta i da osvajamo i primenjujemo čiste tehnologije".  
 
"U tome su naročito značajni vlasnici kapitala, odnosno kompanija koji svojim ulaganjem i razvijanjem novih tehnoloških rešenja strateški utiču ne samo na razvoj, nego i na smanjenje globalnog zagađenja", rekao je Trivan. 
 
On je istakao da je nestajanje brojnih vrsta globalni trend koji progresivno raste, i da je zajedno sa klimatskim promenama rezultat "neodgovornog ponašanja čoveka". 
 
Ambasador Švedske Jan Lundin ukazao je na važnost otvaranja Poglavlja 27 o zaštiti životne sredine za sve građane Srbije, i najavio nastavak podrške te zemlje Srbiji na usklađivanju propisa i sprovođenju evropskih standarda, navodi se u saopštenju.
  • O bednom ministru

    23.05.2019 10:44
    Ko ne ume da čuva...
    Kada Vojska Srbije NIJE U STANJU da sačuva granice Srbije kod Kuršumlije i da spreči krađu i seču drveća od strane albanskih terorista koji naoružani upadaju i seku šumu....

    ...moguće da su predvideli napredno pošumljavanje istog terena?

    Bio bi red da to pošumljavanje radi ista vojska koja to nije sačuvala.

    Da sam ja nešto ministar odbrane, snajperi bi održavali stražu tu.
  • dragan perković

    23.05.2019 07:09
    Krađa
    Ministarstvi odvojilo sredstva za ministra pod stavkim "pošumljavanje".Sećate se akcija 80 stabala za Tita ?E onda su došli seljaci iz BiH i Hrvatske da sve zelemo betoniraju.
  • I dalje

    22.05.2019 23:29
    I dalje nije niko rekao da će i jedno stablo biti posađeno.

    Spomenuti su samo neki milioni i reč pošumljavanje, pored reči zalaganje, važnost, mogućnost i nebriga čoveka. Niko nije rekao šta će konkretno biti urađeno, kada, gde i u kolikoj meri. Još je manje rečeno šta će iz tih nenavedenih akcija proisteći.

    U tom duhu evo i ja vama kažem da ću u izvesnoj budućnosti, čim se za to stvore uslovi, sasvim sigurno izdvojiti i 500 milijardi dolara za osnivanje prvog vrtića za siromašnu decu na mesecu. To je od izuzetne važnosti za napredak Srbije i srpske budućnosti jer deca su naše najveće blago i za njih se moramo boriti.

    Manipulisati može svako, teško je pošteno raditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.