Rusi preko noći nestali iz Vranja, radnici bez posla

Preduzeće "Spilit" iz Vranja nedavno je iznenada prekinulo rad, a oko 300 zaposlenih, bez upozorenja, ostalo je bez posla.
Rusi preko noći nestali iz Vranja, radnici bez posla
Foto: Pixabay
"Spilit" je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja u zakupljenim pogonima Jumka. Iza ove kompanije stoji biznismen Andrej Hodasevič.
 
Mediji su najpre preneli da je ruska kompanija iz hale odnela i mašine, ali današnje Novosti prenose reči radnika da je nestao samo deo repromaterijala. 
 
"Ostali smo bez posla, plate i šefova iz Srbije, koji su nestali zajedno sa Rusima. Ne znamo ni kakav nam je status, ni šta će dalje biti. Planiramo da tražimo pomoć, ali ne znamo od koga", poručuju radnici i dodaju da, ukoliko neko želi, može odmah da pokrene proizvodnju.
 
Međutim, nagli odlazak "Spilita" propratio je i nagli odlazak "Nefa nameštaja", čiji je vlasnik takođe Andrej Hodasevič.
 
Kako piše Blic, niko u "Nefa nameštaju" nije ni obavestio klijente o zatvaranju radnji, a retki su uspeli da dođu do nameštaja. 
 
"Naručio sam početkom maja krevet u 'Nefa nameštaju' i rekli su mi da je rok za isporuku 40 dana. Platio sam čekovima. Kada sam video vest da je 'Spilit' otišao iz Vranja, ne znajući da se radi o istoj firmi, pozvao sam radnicu koja nam je ostavila broj. Rekli su mi da sigurno neću dobiti naručeni nameštaj, ali da mogu da odem do magacina u naselju Stepa Stepanović i vidim da li ima nešto od robe u vrednosti kreveta koji sam platio. Na sreću, uspeo sam da izvučem krevet iste vrednosti, ali druge boje i štofa", rekao je jedan od kupaca za Blic.
 
Pomoćnik gradonačelnika Vranja Nenad Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupi u kontakt sa rukovodstvom "Spilita", ali da na njihove pozive niko ne odgovara. Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz te kompanije.
 
"Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone", navodi Veličković.
  • Lala

    24.05.2019 18:44
    Bruka
    Neka vodja trazi izrucenje od putina ako sme pa svi normalni su pobegli od rusa
  • Đura

    24.05.2019 18:33
    Pokupili subvencije,prevarili kupce, dobavljače i radnike i bežanija.
  • jaca

    24.05.2019 18:01
    sns mafija
    eto im Vucic i njegovi investitori, minimalci i kradja para, sad ili da se pridruze rusenju vlade, ili da zive od sendvica i vikankanja aco srbine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija