Odloženo suđenje Jutki, tenzije ispred suda

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić ponovo je odloženo. Odbrana Jeličića zatražila je izuzeće sudije.
Kako prenosi N1, ispred zgrade Osnovnog suda u Brusu okupile su se dve grupe. Jedni, koji su sa majicama "Pravda za Jutku" došli da podrže Jeličića i drugi koje je predvodila organizacija "Ne davimo Beograd", a koji su došli da podrže Mariju Lukić.
 
U jednom trenutku pred početak suđenja, grupe su se izmešale. A u trenutku kad je Marija Lukić prolazila dvojica muškaraca su se i fizički sukobila. Na pretresu je trebalo da svedoče žene koje su, takođe, Jeličića optužile za seksualno uznemiravanje. Bar je trebalo da tako bude.
 
Milutin Jeličić je na ovaj pretres došao sa čak pet advokata. Upadanje u reč sa konstantnim prigovorima bila je slika sa suđenja. I svima je bilo jasno da pretres neće biti nastavljen. Od četiri svedoka koje je pozvalo tužilaštvo, jedino je Daniela Vukajlović delimično svedočila. Ona je rekla da je Mariju Lukić upoznala kada je objavila poruke koje je dobijala od Jeličića na fejsbuku. Rekla je da je Jeličića upoznala pre tri godine i da je i ona od njega dobijala slične poruke kao i Marija Lukić.
 
I to je bilo sve što je viđeno na ovom pretresu. Posle žestoke prepirke advokata, Borović je zaražio izuzeće sudije jer, kako je naveo, on nije imao kontrolu i nije zaštitio dostojanstvo suda i svedokinju.
 
"Žao mi je sudije koji je pokušao da se suprotstavi povredama ovog postupka, a nije vičan tome. Mislim da ovaj predmet treba da se izmesti iz suda u Brusu i da se dodeli nekom drugom gradu, gde će biti nepristrasno suđenje i na taj način će oštećene imati šta da kažu o Milutinu Jeličiću Jutki", rekao je advokat Marije Lukić Borivoje Borović.
 
Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je punomoćnik oštećenih doprineo odugovlačenju postupka, obzirom da je za ovo delo zaprećena kazna zatvora do tri godine, a rok zasterlosti je veoma kratak. "Hvala kolegi Boroviću koji je pomogao odbrani. I dalje tvrdim da je ovo jedan politički proces, a moj klijent je žrtva nečijih političkih ambicija. A čijih ne znamo. Utvrdićemo", rekla je Dobričanin.
 
Naredni prestres biće nakandno utvrđen, a tada će se znati i da li će sudija Mladen Tipsarević biti izuzet sa suđenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.