Grupa desničara pokušala da probije policijski kordon pred otvaranje festivala "Mirdita, dobar dan"

Pred otvaranje "Mirdita, dobar dan" festivala, grupa desničara pokušala je da probije kordon policije na uglu Birčaninove i Kralja Milutina.
Policijske snage su stavile šlemove i sa opnama za demonstrcije se grupisali ispred desničara. Atmofera je bila veoma napeta, desničari su dobacivali policiji da je "šiptarska".
 
Vijorile su se srpske zastave, desničari su pevali srpske pesme, a bilo ih je dvadesetak, javlja Danas.
 
Policija je obezbeđivala sve prilaze Centru za kulturnu dekontaminaciju u kome se održava otvaranje festivala. Kako piše Danas, incidente su izazvali  Milica Đurđević "Zavetnica" i njene pristalice.
 
Ona je izjavila novinarima da njihov protest treba da prenese poruku da festival želi da predstavi srpsku kuturnu baštinu kao kuturu tzv. države Kosovo i da falsifikuje istoriju, te da se srpska strana predstavi kao jedina odgovorna za dešavanja iz devedesetih.
 
"Želimo da upoznamo kulturu Albanije, a ne tzv. države Kosovo kao albanske. Ovde je posredi otimačina naše baštine, suvereniteta i teritorijalnog integriteta", istakla je Đurđević.
  • /

    29.05.2019 20:30
    /
    jos se uzbudjujete zbog bejzbol dveri?
  • Support

    29.05.2019 20:16
    Podrška desničarima u objašnjavanju Srbije i policiji i vlastima i Mirditi.
  • Pedja

    29.05.2019 19:40
    Kakva zavetnica
    Milica se zavetovala svom šefu Vučiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija