Radnici PKB telima brane rasprodaju preostalog zemljišta

Radnici PKB-a najavili su da će soptvenim telima braniti preostalo zemljište koje nije rasprodato, piše Danas.
Radnici PKB telima brane rasprodaju preostalog zemljišta
Foto: 021.rs
Nakon što je veći deo parcela i imovine prodat Al Dahri, preostala imovina je počela da se oglašava na licitacijama, a to je jedina vrednost iz koje bi radnici mogli da upišu svoje besplatne akcije, one koje su ranije postojali u registrima Korporacije, ali ih je država "zaturila" tokom prenošenja društvenog kapitala u državni, kažu za Danas iz Udruženja bivših radnika i penzionera PKB.
 
Nakon neuspelih pregovora u Ministarstvu privrede i protesta koji su pre dva dana organizovali ispred firme, iz Udruženja su se odlučili na ovaj potez, navodeći da su duboko razočarani, jer su u pitanju greške koje su nastale priikom sprovođenja Zakona u privatizaciji.
 
Oni navode da su to zatražili uz tužbu protiv države zbog zakona koji nije sproveden što je rezultiralo time da su bivši radnici samo u matičnoj firmi izgubili svoje besplatne akcije, dok su zaposleni u zavisnim preduzećima to pravo ostvarili.
 
Kako navodi Danas, iako je najveći deo imovine prodat Al Dahri, PKB ima dovoljno parcela iz čije vrednosti bi se mogla nadoknaditi šteta, a ne da se za te svrhe uzima novac iz budžeta.
 
Advokat Udruženja Saša Gemaljević, kaže da ovaj dnevni list da su akcije radnika bile regulisane Zakonom o privatizaciji i da su ti udeli zaposlenih bili evidentirani u knjigama PKB-a i obračunati prema godinama staža za svakog pojedinačno.
 
Kako je država odlučila da u septembru prošle godine da proda imovinu udeli radnika, praktično njihovo vlasništvo, jednostavno je izbrisano, napominje Gemaljević.
  • Mila

    30.05.2019 17:42
    Nema gorih od nas
    "U Slovačkoj donet zakon po kome se radnici iz Srbije izjednačavaju sa domaćim..."

    Za 5 godina ce ti koji protestuju pasti travu na kojoj su radili samo da i dalje dobiju 250 eura plate.Polako ali sigurno umiremo kao jedna od najglupljih nacija u Evropi.Dokazano kroz istoriju u prethodnih 30 i kusur godinu.Zali Boze decu koja ce ostati ovde i raditi za ovakve likove celog zivota za 200 eura plate i od roditelja i od politicara.

    Tako je to u drzavi gde se svako ulizuje politicarima a politicari vide stado ovaca i kazu"PA sto da im ne skidamo vunu do gole koze kad su ovce..."
  • Dejan

    30.05.2019 15:56
    Dil
    Ukratko,prodali su arapima zemlju za 4500e a istu tu zemlju ce odkupiti po ceni od oko 39000eura na trasi gde bude put prolazio, tu sedi zeka u finansijskom grmu! Bas me zanima koji ce notar i onaj u katastru to da potpise !!
  • barbara

    30.05.2019 14:49
    psihijatrija
    od vajkada drzavu vode kapetani koji upravljaju brodovima koji se zovu titanik..kako nekad tako i danas dan.. Nikad se ovde promeniti nece nista.. a ti narode, nadaj se boljem sutra - doci ce isto tako kao sto je doslo nasim pradedovima, dedovima, ocevima, nama, nasoj deci..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija