Dačić: Očekujem da će Tramp posetiti Srbiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi.
"Oni će odlučiti da li je bolje da dođe dok još traje rešavanje pitanja odnosa Beograda i Prištine ili kad dogovor već bude na stolu", rekao je Dačić za "Blic", koji je objavio tekst o tome da li je vreme da Tramp dođe u Srbiju.
 
Šef srpske diplomatije naglasio je da je Trampov dolazak u našu zemlju usko povezan sa dešavanjima na međunarodnoj sceni.
 
"To je svima jasno i nije iznenađenje. Za očekivati je da ćemo ga ugostiti u Beogradu, ali je stvar procene njegove administracije kada to treba da se desi", rekao je Dačić.
 
"Blic" ističe da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi i 68 u svetu koje od 1991. godine nije posetio nijedan američki predsednik i podseća da je poslednji šef Bele kuće u Beograd bio Džimi Karter 1980. godine. Kako precizira, od cele Evrope, nijedan predsednik SAD u poslednjih 28 godina nije bio samo u Srbiji, Moldaviji i Crnoj Gori.
 
Podseća i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poziv Trampu da poseti Srbiju još u septembru 2017. godine, prilikom susreta u Njujorku, u okviru Generalne skupštine UN.
  • kimi

    04.06.2019 19:02
    Cuj ovog Dacica! Idi Ivice bolje vezbaj solo pevanje!
  • nensi

    04.06.2019 13:59
    svasta
    Ko o cemu baba o ustipcima.
  • Observer

    04.06.2019 10:38
    Одмах
    Па, кад се већ упутио преко баре, могао је да скокне и овамо, да проба шљивовицу и да му нешто отпевамо.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".