Majić: Oglašavanje VSS pomalo kasni, ali je važan korak u borbi za integritet pravosuđa

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da je oglašavanje Visokog saveta sudstva (VSS), kojim se osuđuju napadi poslanika vladajuće koalicije na njega, korak kojim se brani integritet pravosuđa i da je oglašavanje važnije za to telo, nego za njegov slučaj.
Majić: Oglašavanje VSS pomalo kasni, ali je važan korak u borbi za integritet pravosuđa
Foto: Medija centar Beograd
"Iako je pomalo kasnilo, oglašavanje VSS je važno, kao što je svako oglašavanje VSS važno, čak mislim, paradoksalno, da je ovo važnije za VSS nego za moj lični slučaj", rekao je Majić.
 
Kako je naglasio Majić, "VSS tek treba da se izgrađuje kao telo koje je u punom smislu nezavisno i u punom smislu sposobno da odreaguje u ovakvim i slučnim situacijama".
 
"Svaki takav korak je jedan od koraka koje pravosuđe, odnosno sudstvo pre svega, mora da pređe na tom dugom putu uspostavljanja sudske vlasti, za koju sam ja rekao, mnogo puta, da mislim da ovde nikada nije u punoj meri uspostavljena i da će borba za nju zahtevati dugotrajno odricanje i žrtve, a između ostalog i ovakve korake", rekao je Majić.
 
Majić je ocenio da napadi na njega ne bi mogli da prođu bez odgovornosti da je sudstvo nezavisno.
 
"Ovom prilikom sam ja bio meta, da ne ponavljamo i znamo zašto, međutim, da sudstvo zaista uživa bolji položaj i da je zaista jedna nezavisna i stabilna grana vlasti, kao što ja ozbiljno dovodim u pitanje, na žalost, kod nas, ja sam uveren da se tako nešto ne bi moglo dogoditi, ili se bar ne bi moglo dogoditi bez bilo kakve odgovornosti, bez bilo kakve sankcije", rekao je Majić.
 
On je naveo da oglašavanje VSS predstavlja mali korak, ali je njegovo "duboko uverenje da su ovo koraci značajniji za VSS i za borbu pravosuđa u celini nego za bilo kog pojedinca koji je u konkretnom slučaju doveden u pitanje".
 
"Pojedinci moraju svoj kredibilitet graditi prvenstveno sami, to je njihova osnovna zaštita, a ovo su zapravo koraci kojima se brani integritet pravosuđa uopšte i izgradnja te grane vlast", istakao je Majić.
  • @Gledam

    05.09.2019 18:32
    Varaš se sinko, varaš
    Slobodan ko ptica. Ni član, ni na državnim jaslama. Šta ćeš sad? Ne veruješ da postoje oni koji misle drugaćije od tebe a da nisu ucenjeni? E pa zato ne razumeš ni društvo u kojem živiš.
  • milicica

    05.06.2019 10:22
    da se radi
    O nepristasnom sudiji koji prema delu onih koji komentarisu sudiju objasnio bi ili bar pokusao da objasni zasto je protiv a radi stvari to jest ucestvuje u necemu sto nebi smeo kao recimo NVO OCITO RACUNA NA DOBITAK U KARIJERI NAKON NADA SE POZITIVNIH IZBORA
  • Gledam

    04.06.2019 23:56
    Ućari
    @Čitam i ne verujem
    @Ogist Rodin

    A jel vas ikad bar malo sramota što za nešto para ili položaja pljujete na bilo koga ili je vaš sitni ćar važniji od svega i hoćete li biti zaista srećni sa svojom ćari u nesrećenom društvu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija